Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Turul és Holló - 2019

2019 évben a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, Magyarország által támogatott project, magyar történelem oktatása: TURUL ÉS HOLLÓ-2019. A támogatás összege: 500000 HUF, vagyis 7050,00RON.

A támogatás azonosítója: MKO-KP-1-2019/1-000326

A támogatás felhasználása a következő költségekre történt:

1 osztálynyi diák utaztatása autóbusszal Csíkszereda-Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékpark- Vajdahunyad és Csíkszereda útvonalon. A diákok étkeztetése Ópusztaszeren a Szeri Csárdában. A projektben bemutató eszközként használt jurtához vízpergetős ponyva huzat elkészítése.

A projekt két történelmi foglalkozást és jutalomkirándulást az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban foglalt magában. A Vándor magyar jurta: hiteles kutatások és írott források nyomán rekonstruált honfoglalás kori kultúra és erkölcsi szabályok ismerteése, amelyek bíztosították egy közösség anyagi, szellemi gyarapodását, felemelkedését. A budai napkirály-Mátyás kora: a belső értékek, lovagi erények és pozitív példakép ismertetése, megélésre való buzdítás.  

Tevékenységek célja: a népi-nemzeti érzés erősítése; a diákok tudásszomját felkelteni történelmük, az őseik által megélt szellemi, erkölcsi- és természet közeli élete iránt; olyan történelmi ismeretek átadása, amelyek a román közoktatásból hiányoznak, vagy torzítottak; erények gyakorlása. Elvárt szellemi hasznosulás: a diákokban elindul az életre kiható hiteles történelemkutatás, ami hosszú távon szellemi gazdagodást, szemléletváltást idéz elő, erősítve nemzeti identitástudatukat és szülőföldjük iránti ragaszkodást. Indokoltnak tartjuk, hogy a felnövekvő nemzedék igényelje hiteles történelme ismeretét.

A 2019-ben lezajlott történelmi tevékenységeken résztvevők létszáma több mint 5000 magyar ajkú diák volt.  A szülök, pedagógusok és diákok nevében is köszönjük a támogatást!

(2019-11-22)

Regisztráció programjainkra

A jelentkezések elfogadása időrendben, a befizetések és az adatlapok beérkezése sorrendjében történik.
A helyek száma korlátozott.

A regisztrációs és jelentkezési lap kitöltésével kérem gyermekem felvételét a táborra.
Aláírásommal igazolom, hogy a részvétel feltételeit ismerem, azokat elfogadom.

Kérjük, hogy a szülő email címét írják be, ne a gyerekét!

HÁZIREND
1. Reggeli ébresztõ nincs, villanyoltás este 10 órakor.
2. Megkérjük, a gyerek ne hozzon magával: költõpénzt, ékszert, szórófejes desodort (spray), telefont és gyógyszert. A táborvezetõk telefonjain lehet keresni a gyerekeket este 7- 9 óra között. Ha valaki gyógyszeres kezelésre szorul, megkérjük, a gyógyszert a szülő a táborvezetőnek adja át.
3. Szükséges hoznivalók: orvosi igazolás, hálózsák, kispárna a kiválasztott programtól függetlenül. Kérjük, olvassák el a kiválasztott program leírásánál is a hoznivalók listáját, ami kimondottan arra a programra vonatkozik. 
4. Lehet hozni: kedvenc játékmaci, társasjáték, labda, nyalánkság, (amit tábor elején összegyûjtünk és közösen fogyasztunk el az étkezésekre kijelölt helyen).
5. A szülõi látogatás zavarja a gyerekeket és a programot, ezért megkérjük a kedves szülõket, hogy a látogatást megelõzõen, a táborvezetõvel együtt döntsenek ennek szükségességérõl és idõpontjáról.
6. Gyengélkedés esetén (torokfájás, hasmenés és láz) ellátjuk a beteg gyereket. Ha a tünetek 24 óra elteltével nem enyhülnek, értesítjük a szülőket.
7. A foglalópénz 100 RON, amit a jelentkezési lappal egyszerre kell letenni vagy a RO12BTRLRONCRT0518103601 bankszámlára utalni a Ferencz Csobod nevére. Kérjük, utaláskor írják fel a gyerek nevét és a kiválasztott program címét a szelvényre. Ez az összeg visszalépés esetén nem visszaigényelhető, de áttehető más táborra vagy átadható más személynek.
8. A táborozás kezdetekor  a szülő 100 RON garanciapénzt köteles fizetni, amiből szükség esetén visszavonjuk a gyerek hibájából megrongálódott felszerelés vagy bútorzat értékét.
9. Észrevételeiket (esetleges panaszaikat) táborzárás után 24 órán belül vesszük figyelembe.
10. Kalibáskőn nem a pénz az egyetlen fizetőeszköz. Szolgáltatásainkért MINDENKI AZZAL FIZETHET, AMIBEN MEGEGYEZÜNK. A tüzifától a villanyszerelésig minden jó fizetőeszköz, ha mindkét félnek megfelel.

Regisztráció

Gyerek vezetékneve*: Keresztneve*:
Személyi száma*:
Beceneve: Születés dátuma*:
Lakcím*:
E-mail cím*:
Apja neve*: Telefonszáma*:
Anyja neve*: Telefonszáma*:
A szülõkön kívül kapcsolattartásra jogos
Név: Telefonszáma:
A szülő esetleges speciális igényei (pl. étre:
Kérjük jelölje meg melyik programot választja*:
* Igazolom, hogy a feltételeket elolvastam és elfogadom.
A képen olvasható karaktereket írja be a következõ mezõbe.
Ellenőrző kép: Ellenőrző karakterek*:
Támogatóink