Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

MikuláskeresésDecember elején, Lappföldről jövet minden évben elidőz a Mikulás a környéken. Ilyenkor lehet vele találkozni egyik-másik kalibában, ahol éppen teát főz magának vagy szunyókál a hosszú út után.

Igazi, élő Mikulással találkozni természetes környezetben, talán a legnagyobb élmény a kicsinyeknek.

Azok is megerősítést kapnak, akik ezelőtt kételkedtek a létezésében, hiszen a kedves öreg Mikulás sokat mesél Lappföldről, a mikulások életéről, családjaikról. Meg is ajándékoz minden gyereket kellőképpen, sőt dícsérő és intő szavai is vannak névreszólóan (amit a tanító néni a csomagokkal együtt előkészít számára).
A délelőtti mikuláskereső kirándulást ebéd után kézműves foglalkozás váltja fel, amit uzsonna és játék követ.
A program de. 10 órától du. 3 óráig tart.
Részvételi díja 28 lej/fő. Egy csoporttal egy díjmentes kísérő.

ÚJDONSÁG

Ezen a télen a csíkpálfalvi Sás kertben is találkozhattok a Mikulás bácsival!

Ott vár benneteket minden nap du.1-től 3-ig.

A program ára 8 lej/gyerek. Az ajándékot a szülők vásárolják, a Mikulás dicsérő és fenyítő szavait a tanító/óvó néni írja össze.

 

Támogatóink