Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

Madár nap

Ritkán látjuk a madarakat, többnyire csak gyönyörű éneküket halljuk, de, hogy miért és mikor fütyürésznek  és mikor hogyan, azt mind megtudjuk a madárnapon.

Ennél sokkal több érdekes információ birtokába is juthatunk, ha Szabó Szilárd madarásszal végigjárjuk a tanösvényt, mert ő olyasmikre hívja fel a figyelmet, amit magunktól észre sem veszünk.

Sor kerül a távcső használatára, szét lehet nézni a madárlesről és megkeresni a fekete harkály odúját, valamint a vízirigó és billegető fészkeket.

A program de. 10 órától du. 4 óráig tart.

Támogatóink