Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Turul és Holló - 2018

A projekt két párhuzamosan zajló interaktív történelmi foglalkozás sorozat Erdély 11 településén 36 magyarul is oktató iskoláiban és az erdei iskola kalibáskői telephelyén zajlott. A két történelmi program a Vándor magyar jurta és A budai napkirály. A tevékenységek célja: a népi-nemzeti érzés erősítése, hamis történelmi adatok és ismeretek kiigazítása, a lovagi erények megismerése és használata. A projektben résztvevők száma több  mint 4600 magyar ajkú diák volt. Elvárt eredmények :a résztvevőkben felébredjen a saját történelmünk ismerete iránti igénya, hamis történelmi ismeretek kiigazításra kerüljenek, létrejöjjön az a szemléletváltás szellemi és kulturális örökségeink iránt, amely hatására kialakul a magyar lélekhez méltó életvitel. A projekt fő Támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT és a Hargita Megyei Tanács. A támogatások eszközbeszerzés, terembér, a résztvevők utaztatása, a programvezetők szállása, népszerűsítés és nyomdaköltségek, más anyagbeszerzésekre hasznosult. A támogatásokat a gyerekek nevében is köszönjük!

(2018-11-15)
..:: Programjaink

Madár nap

Ritkán látjuk a madarakat, többnyire csak gyönyörű éneküket halljuk, de, hogy miért és mikor fütyürésznek  és mikor hogyan, azt mind megtudjuk a madárnapon.

Ennél sokkal több érdekes információ birtokába is juthatunk, ha Szabó Szilárd madarásszal végigjárjuk a tanösvényt, mert ő olyasmikre hívja fel a figyelmet, amit magunktól észre sem veszünk.

Sor kerül a távcső használatára, szét lehet nézni a madárlesről és megkeresni a fekete harkály odúját, valamint a vízirigó és billegető fészkeket.

A program de. 10 órától du. 4 óráig tart.

Támogatóink