Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

IDŐTERELŐ – csillagtúrák külső és belső dimenzióinkban felnőtteknek 2018 április

Ára: 150,0

Kedves útitársak!

Áprilisban. A KOS JEGYÉBEN is várunk benneteket az önismereti csoportfoglalkozásunkra. Havonta egy alkalommal találkozunk. Nem zárt csoport, szabadon lehet csatlakozni alkalmanként is.

Következő témáink: MIT KEZDJÜNK A KEZDETI ENERGIÁVAL?

 

 

Hogyan jelenik meg:

A TERMÉSZETBEN
A KALENDÁRIUMBAN
ÉLETMÓDUNKBAN
MESESZIMBÓLUMOKBAN
BELSŐ VILÁGUNKBAN

Időkeret: április 13-án 17:30 –tól április14-én 18:00 óráig.

Helyszín: Kalibáskő Erdei Iskola

Részvételi díj: 150 lej – teljes ellátással.

Felszerelés: erdei sétához, az időjárásnak megfelelő öltözet, házicipő, hálózsák, írószer. Aki szombaton este a foglalkozás után velünk szeretne lazítani Homoródfürdőn, a Lobogó Wellnessben, hozzon felszerelést.

A kiszállítást Csíkszeredából előzetes egyeztetéssel tudjuk biztosítani.

Részvételi szándékotokról a visszajelzéseket csütörtökön 13 óráig várjuk.

Regisztrálhattok  a http://www.kalibaskogyerekvilag.ro oldalon,

ímélben vagy telefonon:

Kovács Ildikó kalibasko@gmail.com    0744778519

Bálint Lidia asztrolidia@yahoo.com   0747263797

Várunk szeretettel:

Ildikó és Lidia

 

Személyes létünket meghatározza az idő minősége, amelyben éppen élünk. Van, amikor elemünkben vagyunk, érezzük a haladást, a fejlődést, máskor nehézségekkel találkozunk, elbizonytalanodunk vagy elakadunk.

     Megtanulni tájékozódni az időben, annyit tesz, mint kiterjeszteni a tudatosságunkat és együtt áramolni a mindenség erőivel, tudatosabban venni részt életünk alakulásában, önmagunk és környezetünk formálásában.

   Régi korokban meghatározó jelentősége volt az emberek életében a kozmikus és földi történések rendjének, mivel a harmóniát úgy értelmezték, mint személyes létezésük összehangolását az önmaguknál nagyobb rendszerekkel, egységekkel és végső soron a mindenséggel. Ezt a tudást rögzítették a csillagvallásokban, a kalendáriumokban, népmesékben is. Mindazok az archaikus szintézisek, amelyekben akkor összefoglalták a világról szóló tudásukat, a hagyományokat   a mai emberekre is ugyanúgy érvényesek, még akkor is, ha közben létezésünk keretei nagyon megváltoztak. Bármennyire elszakadtunk a természettől, a közösségi élettől vagy akár saját természetünktől, lelkünkben mindig ott él a vágy az egységre, és folytonosan küldi nekünk a jelzéseket a visszakapcsolódásra.

     Ezt a visszatalálást és tudatos jelenlétet hivatott segíteni ez a rendezvénysorozat, amelynek keretében lehetőség adódik betekinteni saját lelki alkatunk és térbeli- időbeli meghatározottságunk összefüggéseibe, és körvonalazni az ebben rejlő kihívásokat, fejlődési lehetőségeket. A megvalósítás, előadások, műhelymunkák, kirándulások, önismereti -dramatikus játékok, alkotó tevékenységek, csoportos és egyéni beszélgetések formájában történik.

Támogatóink