Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Turul és Holló - 2018

A projekt két párhuzamosan zajló interaktív történelmi foglalkozás sorozat Erdély 11 településén 36 magyarul is oktató iskoláiban és az erdei iskola kalibáskői telephelyén zajlott. A két történelmi program a Vándor magyar jurta és A budai napkirály. A tevékenységek célja: a népi-nemzeti érzés erősítése, hamis történelmi adatok és ismeretek kiigazítása, a lovagi erények megismerése és használata. A projektben résztvevők száma több  mint 4600 magyar ajkú diák volt. Elvárt eredmények :a résztvevőkben felébredjen a saját történelmünk ismerete iránti igénya, hamis történelmi ismeretek kiigazításra kerüljenek, létrejöjjön az a szemléletváltás szellemi és kulturális örökségeink iránt, amely hatására kialakul a magyar lélekhez méltó életvitel. A projekt fő Támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT és a Hargita Megyei Tanács. A támogatások eszközbeszerzés, terembér, a résztvevők utaztatása, a programvezetők szállása, népszerűsítés és nyomdaköltségek, más anyagbeszerzésekre hasznosult. A támogatásokat a gyerekek nevében is köszönjük!

(2018-11-15)
..:: Programjaink

IDŐTERELŐ – csillagtúrák külső és belső dimenzióinkban felnőtteknek 2018 április

Ára: 150,0

Kedves útitársak!

Áprilisban. A KOS JEGYÉBEN is várunk benneteket az önismereti csoportfoglalkozásunkra. Havonta egy alkalommal találkozunk. Nem zárt csoport, szabadon lehet csatlakozni alkalmanként is.

Következő témáink: MIT KEZDJÜNK A KEZDETI ENERGIÁVAL?

 

 

Hogyan jelenik meg:

A TERMÉSZETBEN
A KALENDÁRIUMBAN
ÉLETMÓDUNKBAN
MESESZIMBÓLUMOKBAN
BELSŐ VILÁGUNKBAN

Időkeret: április 13-án 17:30 –tól április14-én 18:00 óráig.

Helyszín: Kalibáskő Erdei Iskola

Részvételi díj: 150 lej – teljes ellátással.

Felszerelés: erdei sétához, az időjárásnak megfelelő öltözet, házicipő, hálózsák, írószer. Aki szombaton este a foglalkozás után velünk szeretne lazítani Homoródfürdőn, a Lobogó Wellnessben, hozzon felszerelést.

A kiszállítást Csíkszeredából előzetes egyeztetéssel tudjuk biztosítani.

Részvételi szándékotokról a visszajelzéseket csütörtökön 13 óráig várjuk.

Regisztrálhattok  a http://www.kalibaskogyerekvilag.ro oldalon,

ímélben vagy telefonon:

Kovács Ildikó kalibasko@gmail.com    0744778519

Bálint Lidia asztrolidia@yahoo.com   0747263797

Várunk szeretettel:

Ildikó és Lidia

 

Személyes létünket meghatározza az idő minősége, amelyben éppen élünk. Van, amikor elemünkben vagyunk, érezzük a haladást, a fejlődést, máskor nehézségekkel találkozunk, elbizonytalanodunk vagy elakadunk.

     Megtanulni tájékozódni az időben, annyit tesz, mint kiterjeszteni a tudatosságunkat és együtt áramolni a mindenség erőivel, tudatosabban venni részt életünk alakulásában, önmagunk és környezetünk formálásában.

   Régi korokban meghatározó jelentősége volt az emberek életében a kozmikus és földi történések rendjének, mivel a harmóniát úgy értelmezték, mint személyes létezésük összehangolását az önmaguknál nagyobb rendszerekkel, egységekkel és végső soron a mindenséggel. Ezt a tudást rögzítették a csillagvallásokban, a kalendáriumokban, népmesékben is. Mindazok az archaikus szintézisek, amelyekben akkor összefoglalták a világról szóló tudásukat, a hagyományokat   a mai emberekre is ugyanúgy érvényesek, még akkor is, ha közben létezésünk keretei nagyon megváltoztak. Bármennyire elszakadtunk a természettől, a közösségi élettől vagy akár saját természetünktől, lelkünkben mindig ott él a vágy az egységre, és folytonosan küldi nekünk a jelzéseket a visszakapcsolódásra.

     Ezt a visszatalálást és tudatos jelenlétet hivatott segíteni ez a rendezvénysorozat, amelynek keretében lehetőség adódik betekinteni saját lelki alkatunk és térbeli- időbeli meghatározottságunk összefüggéseibe, és körvonalazni az ebben rejlő kihívásokat, fejlődési lehetőségeket. A megvalósítás, előadások, műhelymunkák, kirándulások, önismereti -dramatikus játékok, alkotó tevékenységek, csoportos és egyéni beszélgetések formájában történik.

Támogatóink