Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

„Kertész leszek, fát nevelek” minden korosztálynak - napközis program a Sás kertben / 2016. július 18. - 22.

Ára: 150 RON

Célja: kapcsolatteremtés a anyafölddel, a konyhakert és gyümölcsös iránti érdeklődés felkeltése, Erdélyben őshonos gyümölcsök, gyógynövények és fűszernövények megismertetése. Gondozási, begyűjtési és tárolási fortélyok és titkok ismertetése.

Helyszín: a csíkpálfalvi Sás kert

Szállítás: az egyesület kisbuszával, indulás a Művészeti Líciumtól reggel 9-kor, érkezés ugyanoda du.4 órakor.

Hoznivalók:  tízórai, innivaló, tolltartó színes ceruzákkal fölszerelve, olló, ragasztó, házicipő.

Jelentkezési határidő: a helyek beteltéig.

Jelenkezéshez, kérjük kattintson a REGISZTRÁCIÓ gombra.

Támogatóink