Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

Bábel tornya románul óvodásoknak és kisikolásoknak június 19.-25.

Ára: 400 RON

A hétköznapi román nyelv gyakorlása úgy, ahogy mi szeretjük: játékosan, viccelődve, könnyedén.

Naponta 2 alkalommal vehetnek részt a gyerekek benti nyelvfoglalkozáson, ami többnyire dramatizálásból, élethelyzetek kitalálásából és eljátszásából, mesejátékokból áll. Keveset fognak írni, olvasni, a hangsúly a beszéden van.
Célunk nem a román nyelv megtanítása, hanem megszerettetése. Sok játékkal vezetjük rá a gyerekeket arra, hogy bátran és magabiztosan használják. Önbizalmukat szeretnénk megerősíteni és megmutatni a nyelv játékosságát, egyszerűségét.

Mindennaposak a kirándulások, udvari játékok és meglepetések.

Támogatóink