Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Turul és Holló - 2018

A projekt két párhuzamosan zajló interaktív történelmi foglalkozás sorozat Erdély 11 településén 36 magyarul is oktató iskoláiban és az erdei iskola kalibáskői telephelyén zajlott. A két történelmi program a Vándor magyar jurta és A budai napkirály. A tevékenységek célja: a népi-nemzeti érzés erősítése, hamis történelmi adatok és ismeretek kiigazítása, a lovagi erények megismerése és használata. A projektben résztvevők száma több  mint 4600 magyar ajkú diák volt. Elvárt eredmények :a résztvevőkben felébredjen a saját történelmünk ismerete iránti igénya, hamis történelmi ismeretek kiigazításra kerüljenek, létrejöjjön az a szemléletváltás szellemi és kulturális örökségeink iránt, amely hatására kialakul a magyar lélekhez méltó életvitel. A projekt fő Támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT és a Hargita Megyei Tanács. A támogatások eszközbeszerzés, terembér, a résztvevők utaztatása, a programvezetők szállása, népszerűsítés és nyomdaköltségek, más anyagbeszerzésekre hasznosult. A támogatásokat a gyerekek nevében is köszönjük!

(2018-11-15)
..:: Programjaink

Bábel tornya románul óvodásoknak és kisikolásoknak június 19.-25.

Ára: 400 RON

A hétköznapi román nyelv gyakorlása úgy, ahogy mi szeretjük: játékosan, viccelődve, könnyedén.

Naponta 2 alkalommal vehetnek részt a gyerekek benti nyelvfoglalkozáson, ami többnyire dramatizálásból, élethelyzetek kitalálásából és eljátszásából, mesejátékokból áll. Keveset fognak írni, olvasni, a hangsúly a beszéden van.
Célunk nem a román nyelv megtanítása, hanem megszerettetése. Sok játékkal vezetjük rá a gyerekeket arra, hogy bátran és magabiztosan használják. Önbizalmukat szeretnénk megerősíteni és megmutatni a nyelv játékosságát, egyszerűségét.

Mindennaposak a kirándulások, udvari játékok és meglepetések.

Támogatóink