Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Turul és Holló - 2018

A projekt két párhuzamosan zajló interaktív történelmi foglalkozás sorozat Erdély 11 településén 36 magyarul is oktató iskoláiban és az erdei iskola kalibáskői telephelyén zajlott. A két történelmi program a Vándor magyar jurta és A budai napkirály. A tevékenységek célja: a népi-nemzeti érzés erősítése, hamis történelmi adatok és ismeretek kiigazítása, a lovagi erények megismerése és használata. A projektben résztvevők száma több  mint 4600 magyar ajkú diák volt. Elvárt eredmények :a résztvevőkben felébredjen a saját történelmünk ismerete iránti igénya, hamis történelmi ismeretek kiigazításra kerüljenek, létrejöjjön az a szemléletváltás szellemi és kulturális örökségeink iránt, amely hatására kialakul a magyar lélekhez méltó életvitel. A projekt fő Támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT és a Hargita Megyei Tanács. A támogatások eszközbeszerzés, terembér, a résztvevők utaztatása, a programvezetők szállása, népszerűsítés és nyomdaköltségek, más anyagbeszerzésekre hasznosult. A támogatásokat a gyerekek nevében is köszönjük!

(2018-11-15)
..:: Programjaink

Harry Potter – angol nyelvű varázslóképző óvodásoknak és kisiskolásoknak / 2015. június 28. – július 4.

Ára: 300 RON

 

ERRE A TÁBORRA A HELYEK BETELTEK.

Aki mégis az angolhoz ragaszkodik, jelentkezzen a Sárkánykutatásra. Ha elegen összegyűltök, angol sárkányok nyomába eredünk.

 

 

 

Ezt a programot azoknak ajánljuk, akik már legalább két éve tanulnak angolul, erős bennük a kalandvágy és kíváncsi természetűek, szeretnek játszani és jó a humorérzékük.


Célja: az angol nyelvtudás gyarapítása, a helyes kiejtés és beszéd gyakorlása, a bennünk szunnyadó kreativitás életre keltése, önismeret, koncentráló képesség fejlesztése, a másságok elfogadása és tiszteletben tartása, a vakáció jó hangulatban, biztonságos környezetben való töltése, tapasztalatok szerzése az alkalmazkodás és önállósulás útján, a sikerélmény megtapasztalása.

 

Hoznivalók: sífelszerelés vagy hódeszka, sisak, 2 pár kesztyű, hálózsák, kispárna, cserebakancs vagy bélelt gumicsizma, fölszerelt tolltartó, orvosi igazolás.
Tilos hozni: ékszert, telefont (a táborvezetők telefonján lehet keresni a gyerekekt este 7-9 óra között), költőpénzt, szórófejes dezodort.
Lehet hozni: társasjátékot, édességet (táborozás elején összegyűjtjük és közösen, az étkezésre kijelölt helyen fogyasztunk el).


Jelentkezési határidő: a helyek beteltéig

Jelenkezéshez, kérjük kattintson a REGISZTRÁCIÓ gombra.

 

Támogatóink