Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Turul és Holló - 2018

A projekt két párhuzamosan zajló interaktív történelmi foglalkozás sorozat Erdély 11 településén 36 magyarul is oktató iskoláiban és az erdei iskola kalibáskői telephelyén zajlott. A két történelmi program a Vándor magyar jurta és A budai napkirály. A tevékenységek célja: a népi-nemzeti érzés erősítése, hamis történelmi adatok és ismeretek kiigazítása, a lovagi erények megismerése és használata. A projektben résztvevők száma több  mint 4600 magyar ajkú diák volt. Elvárt eredmények :a résztvevőkben felébredjen a saját történelmünk ismerete iránti igénya, hamis történelmi ismeretek kiigazításra kerüljenek, létrejöjjön az a szemléletváltás szellemi és kulturális örökségeink iránt, amely hatására kialakul a magyar lélekhez méltó életvitel. A projekt fő Támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT és a Hargita Megyei Tanács. A támogatások eszközbeszerzés, terembér, a résztvevők utaztatása, a programvezetők szállása, népszerűsítés és nyomdaköltségek, más anyagbeszerzésekre hasznosult. A támogatásokat a gyerekek nevében is köszönjük!

(2018-11-15)
..:: Programjaink

Tanulmányúton Göttingában / 2015. augusztus 27. – szeptember 5.

Ára: 1200 Ron + költőpénz

"Az utat én akartam, mert engem akart az út" kerékpáros vándortábor több szakaszból áll: első a Csomakőrösről Nagyenyedig tartó út, második Göttinga meglátogatása és így tovább.

Az első szakaszon, amit Csoma Sándri édesapjával gyalog tett meg, mi 2012-ben végigbicikliztünk. Összesen 370 km-t tettünk meg.

Nézzétek meg képösszeállításainkat:
http://www.kalibaskogyerekvilag.ro/program.php?p=MjI4

Utunkat siker koronázta, ezért 2013 óta nyaranta  két csoporttal indultunk:
I. az előző évi résztevőkkel Kőrösi életútjának következő állomáshelyét, a híres Georg August Egyetemet látogatjuk meg Göttingenben, ahol a reformáció óta jeles erdélyi értelmiségiek tanultak, mint Apáczai Csere János, Misztótfalusi Kis Miklós, Pápai Páriz Ferenc, Bolyai Farkas.
II. Új csoporttal elbicikliztünk Csomakőrösről Nagyenyedre.

2015-ben már hazajáró vendégek vagyunk Göttingában!

Útvonal:

Aug.26., szerda:
- Délben 12.00 – 14.00 között Csíkpálfalván (196 szám) átvesszük a csomagokat,  kerékpárokat és igazolványokat, szülői jóváhagyásokat
Aug.27., csütörtök:
- Hajnali 4-kor indulunk Csíkszeredából a Művészeti Líceumtól
- Csíkszereda – Lipóti Termál és Élményfürdő Kemping 825 km busszal, gyakori pihenővel
Aug.28., péntek:
- Pihenőnap – strandolás és kerékpározás
Aug.29., szombat:
- Lipóti Termál és Élményfürdő Kemping – Hegyeshalom – Passau – Regensburg, Azur Camping busszal, gyakori pihenővel 482 km
Aug.30., vasárnap:
- Regensburg – városnézés, biciklizés
Aug.31., hétfő:
- Azur Camping Regensburg – Campingclub Reiffenhausen – busszal 417 km
Szept.1., kedd:
- Göttingen városnézés, Georg August Egyetem, Kőrösi emlékhelyek, oda-vissza kerékpárral 30 km
Szept.2., szerda:
- Campingclub Reiffenhausen – Prága, Caravan Camping busszal 455 km
Szept.3., csütörtök:
- Prága, városnézés, kerékpározás
Szept.4., péntek:
- Prága – Székesfehérvár
Szept.5., szombat:
- Székesfehérvár – Csíkszereda busszal  717 km

Szükséges hoznivalók: szülői beleegyezés, orvosi igazolás, balesetbiztosítás, sebességváltóval fölszerelt működőképes kerékpár, biciklis sisak, biciklis kesztyű, esőkabát, egynapos csomagnak alkalmas kis hátizsák, hálózsák, izolír, sátor (akinek van), elemlámpa, tányér, csésze, evőeszköz.


Lehet hozni: telefont, költőpénzt, édességet, gyümölcsöt, fényképezőgépet.

Jelentkezési határidő: a helyek beteltéig

Tájékoztatjuk kedves visszajáró vendégeinket, hogy a negyedik táborozásra járó féláras kedvezmény kizárólag a Kalibáskőn lezajló táborokra érvényes, vándortáborokra nem.

Jelenkezéshez, kérjük kattintson a REGISZTRÁCIÓ gombra.

Támogatóink