Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Turul és Holló - 2018

A projekt két párhuzamosan zajló interaktív történelmi foglalkozás sorozat Erdély 11 településén 36 magyarul is oktató iskoláiban és az erdei iskola kalibáskői telephelyén zajlott. A két történelmi program a Vándor magyar jurta és A budai napkirály. A tevékenységek célja: a népi-nemzeti érzés erősítése, hamis történelmi adatok és ismeretek kiigazítása, a lovagi erények megismerése és használata. A projektben résztvevők száma több  mint 4600 magyar ajkú diák volt. Elvárt eredmények :a résztvevőkben felébredjen a saját történelmünk ismerete iránti igénya, hamis történelmi ismeretek kiigazításra kerüljenek, létrejöjjön az a szemléletváltás szellemi és kulturális örökségeink iránt, amely hatására kialakul a magyar lélekhez méltó életvitel. A projekt fő Támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT és a Hargita Megyei Tanács. A támogatások eszközbeszerzés, terembér, a résztvevők utaztatása, a programvezetők szállása, népszerűsítés és nyomdaköltségek, más anyagbeszerzésekre hasznosult. A támogatásokat a gyerekek nevében is köszönjük!

(2018-11-15)
..:: Programjaink

ÁBEL irodalmi csapatépítő játék

IRODALMI – CSAPATÉPÍTŐ JÁTÉK FELSŐSÖKNEK

 

Megismerkedünk Ábellel, a furfangos, talpraesett székely fiúval, Bolhával, Fuszulánnal és Surgyélánnal, a bankigazgatóval és Márkussal, a fiatal baráttal.

Szórakoztató, kihívásokkal teli munka vár a csapatodra!

A történet folytatódik, a megoldandó feladatok sokasodnak és bonyolódnak. A csapatoknak nem csak leleményeseknek kell lenniük, hanem ki kell használniuk egymás adottságait és össze kell dolgozniuk a siker érdekében.

Ábel az országban. Új helyszínek, új kihívások, új feladványok. Továbbra is szükségeltetik a gyors észjárás, a logika, a fizikai adottságok és az összhang a csapatokon belül.
 

 

Támogatóink