Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

ÁBEL irodalmi csapatépítő játék

IRODALMI – CSAPATÉPÍTŐ JÁTÉK FELSŐSÖKNEK

 

Megismerkedünk Ábellel, a furfangos, talpraesett székely fiúval, Bolhával, Fuszulánnal és Surgyélánnal, a bankigazgatóval és Márkussal, a fiatal baráttal.

Szórakoztató, kihívásokkal teli munka vár a csapatodra!

A történet folytatódik, a megoldandó feladatok sokasodnak és bonyolódnak. A csapatoknak nem csak leleményeseknek kell lenniük, hanem ki kell használniuk egymás adottságait és össze kell dolgozniuk a siker érdekében.

Ábel az országban. Új helyszínek, új kihívások, új feladványok. Továbbra is szükségeltetik a gyors észjárás, a logika, a fizikai adottságok és az összhang a csapatokon belül.
 

 

Támogatóink