Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

Öreg néne őzikéje

Mesekeretbe foglalva figyelhetjük meg a természetet.

Mi is gyógyíthatunk, ahogy Öreg néne is meggyógyította az őzikét, ha ismerjük a gyógynövényeket. Sétánk alkalmával gyógynövényeket és terméseket gyűjthetünk.
A vidám, tanulságos napot kézműves foglalkozással egészítjük ki: cérnabábot készítünk, és Öreg nénének öltöztetjük.

A programot óvodásoknak és előkészítő osztályoknak ajánljuk.

A program Kalibáskőn de. 10 órától du. 4 óráig tart.
A csíkpálfalvi Sás kertben de. 10 órától du. 1 óráig tart.

Támogatóink