Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

Mindennapi kenyerünk

Ki ne ismerné a kőleves meséjét?

A katonának nem volt betevő falatja sem, de leleményességgel jól is lakott, pénzhez is jutott.

A mesét kézzel készített bábok mutatják be, utána mi is megfőzzük a saját kőlevesünket, ami mellé ropogós, forró cipókat sütünk a kemencében.

Közösen bedagasztunk, szaggatunk és megismerjük a kenyérsütéshez használt hagyományos eszközöket és szerszámokat.

A program de.10 órától du.4 óráig tart.

 

Támogatóink