Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Turul és Holló - 2018

A projekt két párhuzamosan zajló interaktív történelmi foglalkozás sorozat Erdély 11 településén 36 magyarul is oktató iskoláiban és az erdei iskola kalibáskői telephelyén zajlott. A két történelmi program a Vándor magyar jurta és A budai napkirály. A tevékenységek célja: a népi-nemzeti érzés erősítése, hamis történelmi adatok és ismeretek kiigazítása, a lovagi erények megismerése és használata. A projektben résztvevők száma több  mint 4600 magyar ajkú diák volt. Elvárt eredmények :a résztvevőkben felébredjen a saját történelmünk ismerete iránti igénya, hamis történelmi ismeretek kiigazításra kerüljenek, létrejöjjön az a szemléletváltás szellemi és kulturális örökségeink iránt, amely hatására kialakul a magyar lélekhez méltó életvitel. A projekt fő Támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT és a Hargita Megyei Tanács. A támogatások eszközbeszerzés, terembér, a résztvevők utaztatása, a programvezetők szállása, népszerűsítés és nyomdaköltségek, más anyagbeszerzésekre hasznosult. A támogatásokat a gyerekek nevében is köszönjük!

(2018-11-15)
..:: Programjaink

Napközis román foglalkozás + lovaglás + kutyaszekerezés / 2013. április 8.- 12.

Ára: 120,0 ron


NAPKÖZIS FOGLALKOZÁS
óvodásoknak és kisiskolásoknak naponta de. 9 órától du. 4-ig.

Helyszín: a délelőtti román foglalkozást a csíksomlyói templom mellett felújított, Szent István házban tartjuk. Ugyanitt kétfogásos ebédet kapnak a gyerekek, minekutána kb. délután 1 órára, mire már a nap is hétágra fog sütni kimegyünk a csíkpálfalvi Sáskertbe lovagolni, szaladgálni, találkozni a kutyákkal, kutyaszekerezni.

Szállítás: az egyesület kisbuszával, indulás a Sapientia mögötti parkolóból reggel 9-kor, érkezés ugyanoda du.4 órakor.

Foglalkozás: román nyelvlecke – a hétköznapi román nyelv gyakorlása, szókincsgyarapítás, helyes mondatszerkesztés, szórakoztató feladványok, dalolás, mondókázás, mókázás, játék.

Hoznivalók: tízórai, innivaló, tolltartó színes ceruzákkal fölszerelve, olló, ragasztó, házicipő.

Öltözködjetek rétegesen, hozzatok esőkabátot.

A napi díj 22 lej, amit beiratkozáskor kell fizetni (110 lej).
Fizetni készpénzben vagy átutalással a regisztrációnál megadott bankszámlára. Visszalépés esetén a befizetett részvételi díj nem visszaigényelhető, de átadható.

Ízelítőként nézzétek meg a szeptemberi és novemberi foglalkozásaink képüsszeállításait:


http://www.kalibaskogyerekvilag.ro/program.php?p=MjUz


http://www.kalibaskogyerekvilag.ro/program.php?p=MjQ1

Jelenkezéshez, kérjük kattintson a REGISZTRÁCIÓ gombra.

Támogatóink