Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Turul és Holló - 2019

2019 évben a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, Magyarország által támogatott project, magyar történelem oktatása: TURUL ÉS HOLLÓ-2019. A támogatás összege: 500000 HUF, vagyis 7050,00RON.

A támogatás azonosítója: MKO-KP-1-2019/1-000326

A támogatás felhasználása a következő költségekre történt:

1 osztálynyi diák utaztatása autóbusszal Csíkszereda-Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékpark- Vajdahunyad és Csíkszereda útvonalon. A diákok étkeztetése Ópusztaszeren a Szeri Csárdában. A projektben bemutató eszközként használt jurtához vízpergetős ponyva huzat elkészítése.

A projekt két történelmi foglalkozást és jutalomkirándulást az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban foglalt magában. A Vándor magyar jurta: hiteles kutatások és írott források nyomán rekonstruált honfoglalás kori kultúra és erkölcsi szabályok ismerteése, amelyek bíztosították egy közösség anyagi, szellemi gyarapodását, felemelkedését. A budai napkirály-Mátyás kora: a belső értékek, lovagi erények és pozitív példakép ismertetése, megélésre való buzdítás.  

Tevékenységek célja: a népi-nemzeti érzés erősítése; a diákok tudásszomját felkelteni történelmük, az őseik által megélt szellemi, erkölcsi- és természet közeli élete iránt; olyan történelmi ismeretek átadása, amelyek a román közoktatásból hiányoznak, vagy torzítottak; erények gyakorlása. Elvárt szellemi hasznosulás: a diákokban elindul az életre kiható hiteles történelemkutatás, ami hosszú távon szellemi gazdagodást, szemléletváltást idéz elő, erősítve nemzeti identitástudatukat és szülőföldjük iránti ragaszkodást. Indokoltnak tartjuk, hogy a felnövekvő nemzedék igényelje hiteles történelme ismeretét.

A 2019-ben lezajlott történelmi tevékenységeken résztvevők létszáma több mint 5000 magyar ajkú diák volt.  A szülök, pedagógusok és diákok nevében is köszönjük a támogatást!

(2019-11-22)
..:: Programjaink

Napközis román foglalkozás + lovaglás + kutyaszekerezés / 2013. április 8.- 12.

Ára: 120,0 ron


NAPKÖZIS FOGLALKOZÁS
óvodásoknak és kisiskolásoknak naponta de. 9 órától du. 4-ig.

Helyszín: a délelőtti román foglalkozást a csíksomlyói templom mellett felújított, Szent István házban tartjuk. Ugyanitt kétfogásos ebédet kapnak a gyerekek, minekutána kb. délután 1 órára, mire már a nap is hétágra fog sütni kimegyünk a csíkpálfalvi Sáskertbe lovagolni, szaladgálni, találkozni a kutyákkal, kutyaszekerezni.

Szállítás: az egyesület kisbuszával, indulás a Sapientia mögötti parkolóból reggel 9-kor, érkezés ugyanoda du.4 órakor.

Foglalkozás: román nyelvlecke – a hétköznapi román nyelv gyakorlása, szókincsgyarapítás, helyes mondatszerkesztés, szórakoztató feladványok, dalolás, mondókázás, mókázás, játék.

Hoznivalók: tízórai, innivaló, tolltartó színes ceruzákkal fölszerelve, olló, ragasztó, házicipő.

Öltözködjetek rétegesen, hozzatok esőkabátot.

A napi díj 22 lej, amit beiratkozáskor kell fizetni (110 lej).
Fizetni készpénzben vagy átutalással a regisztrációnál megadott bankszámlára. Visszalépés esetén a befizetett részvételi díj nem visszaigényelhető, de átadható.

Ízelítőként nézzétek meg a szeptemberi és novemberi foglalkozásaink képüsszeállításait:


http://www.kalibaskogyerekvilag.ro/program.php?p=MjUz


http://www.kalibaskogyerekvilag.ro/program.php?p=MjQ1

Jelenkezéshez, kérjük kattintson a REGISZTRÁCIÓ gombra.

Támogatóink