Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

Napközis román foglalkozás + lovaglás + kutyaszekerezés / 2013. április 8.- 12.

Ára: 120,0 ron


NAPKÖZIS FOGLALKOZÁS
óvodásoknak és kisiskolásoknak naponta de. 9 órától du. 4-ig.

Helyszín: a délelőtti román foglalkozást a csíksomlyói templom mellett felújított, Szent István házban tartjuk. Ugyanitt kétfogásos ebédet kapnak a gyerekek, minekutána kb. délután 1 órára, mire már a nap is hétágra fog sütni kimegyünk a csíkpálfalvi Sáskertbe lovagolni, szaladgálni, találkozni a kutyákkal, kutyaszekerezni.

Szállítás: az egyesület kisbuszával, indulás a Sapientia mögötti parkolóból reggel 9-kor, érkezés ugyanoda du.4 órakor.

Foglalkozás: román nyelvlecke – a hétköznapi román nyelv gyakorlása, szókincsgyarapítás, helyes mondatszerkesztés, szórakoztató feladványok, dalolás, mondókázás, mókázás, játék.

Hoznivalók: tízórai, innivaló, tolltartó színes ceruzákkal fölszerelve, olló, ragasztó, házicipő.

Öltözködjetek rétegesen, hozzatok esőkabátot.

A napi díj 22 lej, amit beiratkozáskor kell fizetni (110 lej).
Fizetni készpénzben vagy átutalással a regisztrációnál megadott bankszámlára. Visszalépés esetén a befizetett részvételi díj nem visszaigényelhető, de átadható.

Ízelítőként nézzétek meg a szeptemberi és novemberi foglalkozásaink képüsszeállításait:


http://www.kalibaskogyerekvilag.ro/program.php?p=MjUz


http://www.kalibaskogyerekvilag.ro/program.php?p=MjQ1

Jelenkezéshez, kérjük kattintson a REGISZTRÁCIÓ gombra.

Támogatóink