Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

Mulatozás az őszi kertben

Október a pompázó színek hónapja Kalibáskőn, tökéletes helyszín őszi hagyományaink eljátszására, mulatozásra, kikapcsolódásra és tanulásra.
Manapság már sok gyereknek városon élnek a nagyszülei is, ritka, akinek alkalma nyílik szilvalekvárt főzni vagy szőlőt préselni a családdal.

Közösen megmossuk, kimagoljuk a szilvát és üstben, szabadtűzön ízet főzünk. Saját kezűleg díszített üvegekben mindenki hazaviszi a kóstolót.

Ameddig a szilvaíz rotyog, mezítláb tocskoljuk, aztán kipréseljük a szőlőt.

A nap jó hangulatban, vidáman telik, dallal, népi mondókával, játékkal. Közben szomjunkat musttal oltjuk.


A foglalkozás de. 10 órától du.4 óráig tart.

Támogatóink