Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

Kreatív hét / 2014. június 29.- július 5.

Ára: 300,0 ron

Rajz – festészet – szobrászat – játék formákkal, színekkel, árnyékkal, saját hangunkkal, mozdulatainkkal, kreativitásunkkal.

Ízelítőül nézzétek meg tavalyi képösszeállításunkat:

http://www.kalibaskogyerekvilag.ro/program.php?p=MjMz


Célja: önkifejezés, szépérzék és kézügyesség fejlesztése; az alkotás öröme és a sikerélmény megtapasztalása; a vakáció jó hangulatban, biztonságos környezetben való töltése, tapasztalatok szerzése az alkalmazkodás és önállósulás útján.

Újdonság: ezen a nyáron egy képzőművész és egy színésznő fogja közösen  színesebbé és változatossá tenni a programokat, emelni a színvonalat és kihozni mindenkiből a legjobbat.

Napi program: fél 9-kor reggeli torna, reggeli 9 órakor, 10 órától foglalkozás ebédig. 1-től 2-ig ebédszünet, utána kirándulás, 5-kor uzsonna. 5-től 7-ig foglalkozás, 8-kor vacsora, fél 11-kor villanyoltás. Célja: önkifejezés, szépérzék és kézügyesség fejlesztése; az alkotás öröme és a sikerélmény megtapasztalása; a vakáció jó hangulatban, biztonságos környezetben való töltése, tapasztalatok szerzése az alkalmazkodás és önállósulás útján.
Hoznivalók: hálózsák, kispárna, gumicsizma, esőkabát, fölszerelt tolltartó, kulacs vagy fél litres palack, kis hátizsák az esőkabátnak, orvosi igazolás.
Tilos hozni: ékszert, telefont (a táborvezetők telefonján lehet keresni a gyerekekt este 7-9 óra között), költőpénzt, szórófejes dezodort.
Lehet hozni:
társasjátékot, labdát, édességet (táborozás elején összegyűjtjük és közösen, az étkezésre kijelölt helyen fogyasztunk el).
Jelentkezési határidő: 2014. június 27.

Jelenkezéshez, kérjük kattintson a REGISZTRÁCIÓ gombra.

Támogatóink