Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

Napközis román foglalkozás 2012. szept. 10.-15.

Ára: 110,0


NAPKÖZIS FOGLALKOZÁS  óvodásoknak és kisiskolásoknak naponta de.9-től du.4-ig.
Helyszín: a csíksomlyói templom mellett felújított, Szent István házban, ugyanitt kétfogásos ebéd, délután 1 órától lovaglás a csíkpálfalvi Sáskertben.
Szállítás: az egyesület kisbuszával
Foglalkozás: román nyelvlecke, lovaglás, játék és móka

Támogatóink