Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

Balaton túra kerékpárral / minden korosztálynak / 2016. aug. 28. - szept. 2.

Ára: 950 ron + belépők + költőpénz

Célja: kikapcsolódás, nyaralás baráti körben, jó hanguatban, önbizalom növelése, csapatszellem megélése és általános műveltség, látókör bővítése.

 

 

 


Útiterv:
Aug. 28. – vasárnap hajnalban indulunk 2 kisbusszal Siófokra (17 fő, amiből 3 felnőtt, 14 gyerek).
Aug. 29. – hétfő: Siófok – Balatonalmádi, Yacht kemping
- Délelőtt pihenünk és strandolunk az Aranyparton
- Körbebiciklizzük a Töreki tavak tanösvényt. Ez egy 9 km-es tanösvény, amin keresztül tájékoztató táblák és egy 2006-ban épült madármegfigyelő segítségével fedezhetjük fel a Töreki-tavak páratlan gazdagságú növény és állatvilágát.
- Estére Balatonalmádira érünk
Aug. 30. – kedd: Balatonalmádi – Révfülöp, Napfény kemping
- Balatonfüreden meglátogatjuk a Jókai Mór emlékházat és szétnézünk a Tamás-hegyi Jókai kilátóról.
- Tihanyban megnézzük a barátlakásokat. Ezek kőbarlangok, melyeket orosz szerzetesek vájták maguknak a XI. században.
- Estéra Révfülöpre érünk.
Aug. 31. – szerda: Révfülöp – Keszthely, Zala kemping és üdülőfalu
- Pihenőt tartunk az Ábrahámhegyi kilátónál, ahonnan pazar kilátás nyílik a Balatonra és a déli partra
- Keszthelyen meglátogatjuk a Történelmi panoptikumot
Ez Magyarország legnagyobb Panoptikuma, ahol közel negyven magyar király, fejedelem, hadvezér, költő és író megtévesztésig hű viaszszobra látható, melyek korhű öltözékben és környezetben varázsolják a múltat elénk. Atillától Horthy Miklósig, 1500 évet felölelve teszik a látogatót időutazóvá. Külön pódiumra kerültek az erdélyi fejedelmek az 1848-as és a Rákóczi szabadságharc nagyjai, de látható Koppánytól kezdve Szisziig arra érdemes eleink. A helyszín egy összetett pincerendszer, mely a keszthelyi Sétálóutca alá nyúlik.
Esti séta a városban
Szept. 1. – csütörtök: Keszthely
- Keszthely: Festetics kastélyban  múzeumpedagógiai foglalkozáson veszünk részt a Hintómúzeumban
- Cadillac múzeum
- Csigaparlament
- Marcipán múzeum és cukrászda
- Strandolás
Szept. 2. – péntek: Keszthely – Siófok
Szept. 3. – szombat: hajnalban indulunk haza

Az egyesület kisbusza szállítja a csomagokat és a fáradt csapattagokat.

Hoznivalók: szülői beleegyezés a határetkeléshez, balesetbiztosítás, személyazonossági igazolvány vagy útlevél, működő állapotban lévő, sebességváltóval fölszerelt kerékpár, biciklis sisak, biciklis kesztyű, biciklis kulacs, pót belső gumi, láthatósági mellény, hálózsák, izolír, csésze, tányér, esszájg, esőkabát, kis hátizsák a napi csomagnak, elemlámpa, sátor (nem mindenkinek), fürdődressz, strandpapucs, váltóruha.
Lehet hozni: telefont, költőpénzt, édességet, nyalánkságot, amit a táborozás elején összegyűjtünk és közösen fogyasztunk el, bicskát.
Jelentkezési határidő: a helyek beteltéig

Tájékoztatjuk kedves visszajáró vendégeinket, hogy a negyedik táborozásra járó féláras kedvezmény kizárólag a Kalibáskőn lezajló táborokra érvényes, vándortáborokra nem.

Támogatóink