Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Tangazdaság családi vállalkozás a Kalibáskő Erdei Iskola keretében

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt

Pályázó: MELFA IMPEX Kft családi vállalkozás, Csíkszereda

Megítélt összeg: 4402480 HUF

A támogatással vásárolt eszközök:

  1. Mezőgazdasági eszközök: Traktor Kubota L4508D, 45LE, körkasza és kiskocka bálázó
  2. Infokommunikációs eszköz: hordozható számítógép-Dell Inspiron-5567

A fejlesztés célja:

  1. A tangazdaság vállalkozás fejlesztése, megszilárdítása, vonzóvá tétele (a munkatársak, régi és új ügyfelek, lehetséges ügyfelek számára), új termékek és munkahelyek létrehozása;
  2.  A célcsoport számára a szolgáltatásokkal megfelelő lehetőséget biztosítani az önfenntartás gyakorlására, megszeretésére.
  3. A megfelelő körülmények, helyszínek, eszközök, mesterek és szakemberek biztosítása a képzések lebonyolítására,
  4.  A fiatalok olyan készségeket, kompetenciákat sajátítsanak el, amelyek segítik felnőtté válásukat, szülőföldjükön a saját céljuknak és nemzetcsaládjuknak megfelelő életpályán való elindulását.

Futamidő: 2017

(2018-02-05)
..:: Programjaink

Román nyelvtábor román környezetben 2012 nov. 5. - 9.

Ára: 850,0 ron

Mélyvízbe vetés következik! Kevés bátorság és önbizalom kell hozzá, úgy a szülők, mint a gyerekek részéről. Minden esetben ott leszünk mi, hátvédnek, biztonsági őrnek , hogy sérülésektől és megaláztatásoktól megóvjuk védenceinket, de csak szükség esetén lépünk közbe, hiszen ez a pár nap arról szól, hogy ki-ki belássa, képes megélni (megvásárolni magának a betevő falatot), mi több emberhez méltóan tud élni: kapcsolatot teremteni másokkal (pl. a játszótéren), gyarapítani tudását (múzeumban és állatkertben), sőt szórakozni és kikapcsolódni is tud román környezetben.

Táborozásunk célja részben az, hogy bátorítsuk gyerekeinket és növeljük önbizalmukat, részben, pedig az, hogy felébresszük vágyukat a továbbfejlődésre. Első lépésként azt szeretnénk elérni, hogy belássák, nem elveszettek az idegen nyelvkörnyezetben, hogy meglévő tudásuk önbizalmat és elégtételt nyújtson, de felébressze a vágyat arra, hogy többet és helyesebben tudjanak, hogy tovább gyarapítsák szókincsüket, fejlesszék kifejezésmódjukat, helyesen ragozzanak és otthonosabbá válljon számukra a nyelv “többneműsége”, hogy újra és újra próbára tegyék magukat. Ez már a második lépés, ami olyan lendületet adhat a továbbiakban, mivel már nem keserű, kényszerű tananyagként tanulják a román nyelvet, hanem inkább azért, hogy többek és teljesebbek legyenek. Ha ezt elértük, akkor elértük célunkat is, amiért mélyvízbe vetettük őket.

Helyszín: Brassó
Szállás: a belvárosi református egyház vendégházában
Foglalkozás: a hétköznapi román nyelv használata különböző élethelyzetekben + naponta egy kiértékelő – fejlesztő foglalkozás.

Szükséges hoznivalók: orvosi igazolás, ellenörző, hálózsák, kispárna, egynapos kirándulásra alkalmas hátizsák, esõkabát, gumicsizma, csereruha, papucs, tolltartó színes ceruzákkal, görkorcsolya vagy roller.
Lehet hozni: kedvenc játékmaci, társasjáték, nyalánkság, (amit tábor elején összegyûjtünk és közösen fogyasztunk el).
Megkérjük, a gyerek ne hozzon magával: költõpénzt, ékszert, szórófejes desodort (spray), telefont és gyógyszert. A táborvezetõ telefonjain lehet keresni a gyerekeket este 7-9 óra között, ha valaki gyógyszeres kezelésre szorul, megkérjük, a gyógyszert a szülő a táborvezetőnek adja át.

Támogatóink