Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

Román nyelvtábor román környezetben 2012 nov. 5. - 9.

Ára: 850,0 ron

Mélyvízbe vetés következik! Kevés bátorság és önbizalom kell hozzá, úgy a szülők, mint a gyerekek részéről. Minden esetben ott leszünk mi, hátvédnek, biztonsági őrnek , hogy sérülésektől és megaláztatásoktól megóvjuk védenceinket, de csak szükség esetén lépünk közbe, hiszen ez a pár nap arról szól, hogy ki-ki belássa, képes megélni (megvásárolni magának a betevő falatot), mi több emberhez méltóan tud élni: kapcsolatot teremteni másokkal (pl. a játszótéren), gyarapítani tudását (múzeumban és állatkertben), sőt szórakozni és kikapcsolódni is tud román környezetben.

Táborozásunk célja részben az, hogy bátorítsuk gyerekeinket és növeljük önbizalmukat, részben, pedig az, hogy felébresszük vágyukat a továbbfejlődésre. Első lépésként azt szeretnénk elérni, hogy belássák, nem elveszettek az idegen nyelvkörnyezetben, hogy meglévő tudásuk önbizalmat és elégtételt nyújtson, de felébressze a vágyat arra, hogy többet és helyesebben tudjanak, hogy tovább gyarapítsák szókincsüket, fejlesszék kifejezésmódjukat, helyesen ragozzanak és otthonosabbá válljon számukra a nyelv “többneműsége”, hogy újra és újra próbára tegyék magukat. Ez már a második lépés, ami olyan lendületet adhat a továbbiakban, mivel már nem keserű, kényszerű tananyagként tanulják a román nyelvet, hanem inkább azért, hogy többek és teljesebbek legyenek. Ha ezt elértük, akkor elértük célunkat is, amiért mélyvízbe vetettük őket.

Helyszín: Brassó
Szállás: a belvárosi református egyház vendégházában
Foglalkozás: a hétköznapi román nyelv használata különböző élethelyzetekben + naponta egy kiértékelő – fejlesztő foglalkozás.

Szükséges hoznivalók: orvosi igazolás, ellenörző, hálózsák, kispárna, egynapos kirándulásra alkalmas hátizsák, esõkabát, gumicsizma, csereruha, papucs, tolltartó színes ceruzákkal, görkorcsolya vagy roller.
Lehet hozni: kedvenc játékmaci, társasjáték, nyalánkság, (amit tábor elején összegyûjtünk és közösen fogyasztunk el).
Megkérjük, a gyerek ne hozzon magával: költõpénzt, ékszert, szórófejes desodort (spray), telefont és gyógyszert. A táborvezetõ telefonjain lehet keresni a gyerekeket este 7-9 óra között, ha valaki gyógyszeres kezelésre szorul, megkérjük, a gyógyszert a szülő a táborvezetőnek adja át.

Támogatóink