Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Turul és Holló - 2018

A projekt két párhuzamosan zajló interaktív történelmi foglalkozás sorozat Erdély 11 településén 36 magyarul is oktató iskoláiban és az erdei iskola kalibáskői telephelyén zajlott. A két történelmi program a Vándor magyar jurta és A budai napkirály. A tevékenységek célja: a népi-nemzeti érzés erősítése, hamis történelmi adatok és ismeretek kiigazítása, a lovagi erények megismerése és használata. A projektben résztvevők száma több  mint 4600 magyar ajkú diák volt. Elvárt eredmények :a résztvevőkben felébredjen a saját történelmünk ismerete iránti igénya, hamis történelmi ismeretek kiigazításra kerüljenek, létrejöjjön az a szemléletváltás szellemi és kulturális örökségeink iránt, amely hatására kialakul a magyar lélekhez méltó életvitel. A projekt fő Támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT és a Hargita Megyei Tanács. A támogatások eszközbeszerzés, terembér, a résztvevők utaztatása, a programvezetők szállása, népszerűsítés és nyomdaköltségek, más anyagbeszerzésekre hasznosult. A támogatásokat a gyerekek nevében is köszönjük!

(2018-11-15)
..:: Programjaink

Balaton túra kerékpárral IV.-VIII. osztályosoknak / július 22.-28.

Ára: 350 ron + 35000 huf

Bringázás, strandolás, kastélylátogatás, meglepetések.

Útiterv:

• Július 21. szombat 19 órakor indulás Csavargó trans-al Udvarhelyről (a bicikliket az egyesület kisbusza szállítja) – Budapestről vonattal Siófokra.
• Július 22. vasáranp – Siófok
- Töreki tavak tanösvény, strandolás.
• Július 23. Hétfő: Siófok – Balatonalmádi – 33,5 km
- Vörös homokkő tanösvény, strandolás
• 24. Kedd: Balatonalmádi – Révfülöp – 4o km
- Balatonfüreden, Jókai villa, Tagore sétány
- Tihany – barátlakások
- Örvényesen strandolás
• 25. Szerda: Révfülöp – Keszthely – 41 m
- Ábrahámhegyi kilátó (pazar kilátás a balatonra és a déli partra)
- Strandolás, lazítás, séta a városban
• 26. Csütörtök: Keszthely – Balatonmáriafürdő
- Festetics kastély
- Fenékpuszta madárgyűrűzőállomás
• 27. Péntek: Balatonmáriafürdő – Balatonlelle
- Fonyódi vár, strandolás
• 28. Szombat – Balatonlelle – Siófok 31 km – vonat, busz ….
Az egyesület kisbusza szállítja a csomagokat, esetleg a fáradt csapattagokat.
Célja: kikapcsolódás, önbizalom növelése, csapatszellem megélése és általános műveltség, valamint látókör bűvítése.
Hoznivalók: szülői beleegyezés a határetkeléshez, személyazonossági igazolvány, működő állapotban lévő, sebességváltóval fölszerelt kerékpár, biciklis sisak, biciklis kesztyű, biciklis kulacs, pót belső gumi, láthatósági mellény, hálózsák, izolír, csésze, tányér, esszájg, esőkabát, kis hátizsák a napi csomagnak, elemlámpa, sátor (nem mindenkinek), fürdődressz, strandpapucs, váltóruha 6 kg.
Tilos hozni: ékszert, költőpénzt.
Lehet hozni: telefont, édességet, nyalánkságot, amit a táborozás elején összegyűjtünk és közösen fogyasztunk el, bicskát.
Jelentkezési határidő: 2012 július 10.

Tájékoztatjuk kedves visszajáró vendégeinket, hogy a negyedik táborozásra járó féláras kedvezmény kizárólag a Kalibáskőn lezajló táborokra érvényes, vándortáborokra nem.

Támogatóink