Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

Újrapapír napja óvodásoknak

Március 1.  az Újrapapír Világnapja, amiről mi is megemlékszünk és március folyamán többször is megtartjuk azokkal a csoportokkal, akik ezt a programot választják.
A nap, a szokásos módon beszélgetéssel indul, amit az újrapapír készítésének első fázisa követ. Ezek után látogatás a csemetekertbe és faiskolába, valamint rövid séta, minek során megismerünk öt, a környéken élő fafajtát, megnézzük az erdőkitermelők munkáját.
Ebéd után befejezzük az újrapapír készítését, mindenki hazaviheti saját lapját.

A nap során a résztvevő gyerekek példamutatást kapnak a környezettudatos életvitelről és a szelektív hulladékgyűjtésről.

A program de.10 órától du.4 óráig tart.

Támogatóink