Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Turul és Holló - 2018

A projekt két párhuzamosan zajló interaktív történelmi foglalkozás sorozat Erdély 11 településén 36 magyarul is oktató iskoláiban és az erdei iskola kalibáskői telephelyén zajlott. A két történelmi program a Vándor magyar jurta és A budai napkirály. A tevékenységek célja: a népi-nemzeti érzés erősítése, hamis történelmi adatok és ismeretek kiigazítása, a lovagi erények megismerése és használata. A projektben résztvevők száma több  mint 4600 magyar ajkú diák volt. Elvárt eredmények :a résztvevőkben felébredjen a saját történelmünk ismerete iránti igénya, hamis történelmi ismeretek kiigazításra kerüljenek, létrejöjjön az a szemléletváltás szellemi és kulturális örökségeink iránt, amely hatására kialakul a magyar lélekhez méltó életvitel. A projekt fő Támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT és a Hargita Megyei Tanács. A támogatások eszközbeszerzés, terembér, a résztvevők utaztatása, a programvezetők szállása, népszerűsítés és nyomdaköltségek, más anyagbeszerzésekre hasznosult. A támogatásokat a gyerekek nevében is köszönjük!

(2018-11-15)
..:: Programjaink

Újrapapír napja óvodásoknak

Március 1.  az Újrapapír Világnapja, amiről mi is megemlékszünk és március folyamán többször is megtartjuk azokkal a csoportokkal, akik ezt a programot választják.
A nap, a szokásos módon beszélgetéssel indul, amit az újrapapír készítésének első fázisa követ. Ezek után látogatás a csemetekertbe és faiskolába, valamint rövid séta, minek során megismerünk öt, a környéken élő fafajtát, megnézzük az erdőkitermelők munkáját.
Ebéd után befejezzük az újrapapír készítését, mindenki hazaviheti saját lapját.

A nap során a résztvevő gyerekek példamutatást kapnak a környezettudatos életvitelről és a szelektív hulladékgyűjtésről.

A program de.10 órától du.4 óráig tart.

Támogatóink