Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

Tojásíró tanoda

A tojásíró tanoda célja a gyerekek kézügyességének, szépérzékének, igényességének fejlesztése és sikerélményhez, kellemes közösségi élményhez való juttatása.

A program kitér a húsvéti ünnepekhez tartozó népszokások bemutatására, a hagyományos népi játékoktól a hagyományos húsvéti ételekig. Hangsúlyt fektet a kézműves foglalkozásra, bemutatja a tojásfestő, tojásíró, tojásfaragó módszereket, ezzel ösztönözve a jelenlévőket arra, hogy otthon is hagyományos módszereket használjanak.
Mindenki saját kesicét készít a programvezető segítségével és otthonról hozott főtt tojáson gyakorolja a tojásírást. Hozzatok legalább 3 főtt tojást!

Két helyszín közül választhattok:

  • Kalibáskőn, az erdei iskolában a program de. 10 órától du. 4 óráig tart, ára 35 lej/fő
  • Saját osztálytermetekben a program 2 órát tart, ára 6 lej/fő

A kicsikkel eljátsszuk a húsvéti biblikus történetet is.
 

Támogatóink