Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Turul és Holló - 2018

A projekt két párhuzamosan zajló interaktív történelmi foglalkozás sorozat Erdély 11 településén 36 magyarul is oktató iskoláiban és az erdei iskola kalibáskői telephelyén zajlott. A két történelmi program a Vándor magyar jurta és A budai napkirály. A tevékenységek célja: a népi-nemzeti érzés erősítése, hamis történelmi adatok és ismeretek kiigazítása, a lovagi erények megismerése és használata. A projektben résztvevők száma több  mint 4600 magyar ajkú diák volt. Elvárt eredmények :a résztvevőkben felébredjen a saját történelmünk ismerete iránti igénya, hamis történelmi ismeretek kiigazításra kerüljenek, létrejöjjön az a szemléletváltás szellemi és kulturális örökségeink iránt, amely hatására kialakul a magyar lélekhez méltó életvitel. A projekt fő Támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT és a Hargita Megyei Tanács. A támogatások eszközbeszerzés, terembér, a résztvevők utaztatása, a programvezetők szállása, népszerűsítés és nyomdaköltségek, más anyagbeszerzésekre hasznosult. A támogatásokat a gyerekek nevében is köszönjük!

(2018-11-15)
..:: Programjaink

Tojásfestő tanoda 2011. április 19.-21.

Ára: 150,0 RONKedves gyerekek!TOJÁSFESTŐ TANODÁT nyitunk nektek a húsvéti vakációban!

Bemutatásra kerül pár modern tojásfestő módszer is, de az idő nagyrészét hagyományos népi tojásdíszítő módszerek elsajátításával fogjuk tölteni. Közösen kesicét készítünk, tojást írunk, karcolunk, faragunk és marunk. Megismerhetitek a hagyományos motívumok és színek jelentését.

Kirándulásaink során meglessük a természet újhodását, hagyományos népi húsvéti játékokat játszunk és nyuszikereső stafátajátékot szervezünk.

Szeretettel várunk!

Támogatóink