Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

Tojásfestő tanoda 2011. április 19.-21.

Ára: 150,0 RON



Kedves gyerekek!



TOJÁSFESTŐ TANODÁT nyitunk nektek a húsvéti vakációban!

Bemutatásra kerül pár modern tojásfestő módszer is, de az idő nagyrészét hagyományos népi tojásdíszítő módszerek elsajátításával fogjuk tölteni. Közösen kesicét készítünk, tojást írunk, karcolunk, faragunk és marunk. Megismerhetitek a hagyományos motívumok és színek jelentését.

Kirándulásaink során meglessük a természet újhodását, hagyományos népi húsvéti játékokat játszunk és nyuszikereső stafátajátékot szervezünk.

Szeretettel várunk!

Támogatóink