Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Turul és Holló - 2018

A projekt két párhuzamosan zajló interaktív történelmi foglalkozás sorozat Erdély 11 településén 36 magyarul is oktató iskoláiban és az erdei iskola kalibáskői telephelyén zajlott. A két történelmi program a Vándor magyar jurta és A budai napkirály. A tevékenységek célja: a népi-nemzeti érzés erősítése, hamis történelmi adatok és ismeretek kiigazítása, a lovagi erények megismerése és használata. A projektben résztvevők száma több  mint 4600 magyar ajkú diák volt. Elvárt eredmények :a résztvevőkben felébredjen a saját történelmünk ismerete iránti igénya, hamis történelmi ismeretek kiigazításra kerüljenek, létrejöjjön az a szemléletváltás szellemi és kulturális örökségeink iránt, amely hatására kialakul a magyar lélekhez méltó életvitel. A projekt fő Támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT és a Hargita Megyei Tanács. A támogatások eszközbeszerzés, terembér, a résztvevők utaztatása, a programvezetők szállása, népszerűsítés és nyomdaköltségek, más anyagbeszerzésekre hasznosult. A támogatásokat a gyerekek nevében is köszönjük!

(2018-11-15)
..:: Programjaink

Bábel tornya németül július 3.-9.

Ára: 400 RON

Azoknak, akik már legalább két éve tanulnak németül és érdeklődnek a csillagászat iránt, szívesen megnéznék a nyári égboltot egy csillagvizsgálóval.

Naponta 2 alkalommal vehetnek részt a gyerekek benti nyelvfoglalkozáson és gyakorolhatják a nyelvet udvari játékok alkalmával, de öltözködés, étkezés kapcsán is fejleszthetik nyelvtudásukat, mert amit csak lehet, mindent németül mondunk mindaddig, ameddig a gyerekek nem kerülnek emiatt hátrányos helyzetbe. A foglalkozásokat Kosztáni Mária Német szakos tanár vezeti.

Támogatóink