Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

Bábel tornya németül július 3.-9.

Ára: 400 RON

Azoknak, akik már legalább két éve tanulnak németül és érdeklődnek a csillagászat iránt, szívesen megnéznék a nyári égboltot egy csillagvizsgálóval.

Naponta 2 alkalommal vehetnek részt a gyerekek benti nyelvfoglalkozáson és gyakorolhatják a nyelvet udvari játékok alkalmával, de öltözködés, étkezés kapcsán is fejleszthetik nyelvtudásukat, mert amit csak lehet, mindent németül mondunk mindaddig, ameddig a gyerekek nem kerülnek emiatt hátrányos helyzetbe. A foglalkozásokat Kosztáni Mária Német szakos tanár vezeti.

Támogatóink