Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
A Kalibáskő Erdei Iskola, gyakorló kertjének fejlesztése 2017

A csíkpálfalvi  gyakorló kertet egy 50 nm korszerű vizesblokk építésével fejlesztjük, ami öltözőt, fiú-, lány mosdót, zuhanyzókat és eszköztárat tartalmaz.

A fejlesztést a BGA Alapkezelő ZRT támogatja 600000 HUF-al, amit építkezési anyagokra költöttünk.

Az építkezési munkálatokat önerőből valósítottuk meg.

Az munkálatokat saját és bérelt eszközökkel, célszerszámokkal végeztük.

(2017-11-21)
..:: Programjaink

Állatok napja

Október 4.-én halt meg az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc, 1931 óta ezen a napon ünneplik világszerte az Állatok Világnapját.
Kalibáskőn az októberi hónap szinte teljes egészében erről szól, egymást követik az osztályok és óvodás csoportok, egyrészt azért, mert ez a nap a csíkszeredai kutyamenhely meglátogatásával kezdődik, másrészt azért, mert a nap során mindenki saját, hazavihető madáretetőt készít, amit otthon a kertben vagy a teraszon kiakaszthat és egész télen át gyönyörködhet az odajáró madárkákban.
Tanulságos és hasznos napot töltünk el, a kutyamenhelyen megtudjuk, hogy hova vezet az emberi felelőtlenség, mi lesz a menhelyen élő kutyák sorsa, mit jelent a keresztapaság. Kalibáskőn pedig arról szerzünk tudomást, hogy miért kell etetni télen a madarakat, melyik fajtának milyen táplálékra van szüksége és mekkora méretű, milyen alakú etetőre vagy odúra.
A program de.10 órától du.4 óráig tart.

 

Támogatóink