Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Tangazdaság családi vállalkozás a Kalibáskő Erdei Iskola keretében

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt

Pályázó: MELFA IMPEX Kft családi vállalkozás, Csíkszereda

Megítélt összeg: 4402480 HUF

A támogatással vásárolt eszközök:

  1. Mezőgazdasági eszközök: Traktor Kubota L4508D, 45LE, körkasza és kiskocka bálázó
  2. Infokommunikációs eszköz: hordozható számítógép-Dell Inspiron-5567

A fejlesztés célja:

  1. A tangazdaság vállalkozás fejlesztése, megszilárdítása, vonzóvá tétele (a munkatársak, régi és új ügyfelek, lehetséges ügyfelek számára), új termékek és munkahelyek létrehozása;
  2.  A célcsoport számára a szolgáltatásokkal megfelelő lehetőséget biztosítani az önfenntartás gyakorlására, megszeretésére.
  3. A megfelelő körülmények, helyszínek, eszközök, mesterek és szakemberek biztosítása a képzések lebonyolítására,
  4.  A fiatalok olyan készségeket, kompetenciákat sajátítsanak el, amelyek segítik felnőtté válásukat, szülőföldjükön a saját céljuknak és nemzetcsaládjuknak megfelelő életpályán való elindulását.

Futamidő: 2017

(2018-02-05)
..:: Programjaink

Állatok napja

Október 4.-én halt meg az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc, 1931 óta ezen a napon ünneplik világszerte az Állatok Világnapját.
Kalibáskőn az októberi hónap szinte teljes egészében erről szól, egymást követik az osztályok és óvodás csoportok, egyrészt azért, mert ez a nap a csíkszeredai kutyamenhely meglátogatásával kezdődik, másrészt azért, mert a nap során mindenki saját, hazavihető madáretetőt készít, amit otthon a kertben vagy a teraszon kiakaszthat és egész télen át gyönyörködhet az odajáró madárkákban.
Tanulságos és hasznos napot töltünk el, a kutyamenhelyen megtudjuk, hogy hova vezet az emberi felelőtlenség, mi lesz a menhelyen élő kutyák sorsa, mit jelent a keresztapaság. Kalibáskőn pedig arról szerzünk tudomást, hogy miért kell etetni télen a madarakat, melyik fajtának milyen táplálékra van szüksége és mekkora méretű, milyen alakú etetőre vagy odúra.
A program de.10 órától du.4 óráig tart.

 

Támogatóink