Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

Állatok napja

Október 4.-én halt meg az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc, 1931 óta ezen a napon ünneplik világszerte az Állatok Világnapját.
Kalibáskőn az októberi hónap szinte teljes egészében erről szól, egymást követik az osztályok és óvodás csoportok, egyrészt azért, mert ez a nap a csíkszeredai kutyamenhely meglátogatásával kezdődik, másrészt azért, mert a nap során mindenki saját, hazavihető madáretetőt készít, amit otthon a kertben vagy a teraszon kiakaszthat és egész télen át gyönyörködhet az odajáró madárkákban.
Tanulságos és hasznos napot töltünk el, a kutyamenhelyen megtudjuk, hogy hova vezet az emberi felelőtlenség, mi lesz a menhelyen élő kutyák sorsa, mit jelent a keresztapaság. Kalibáskőn pedig arról szerzünk tudomást, hogy miért kell etetni télen a madarakat, melyik fajtának milyen táplálékra van szüksége és mekkora méretű, milyen alakú etetőre vagy odúra.
A program de.10 órától du.4 óráig tart.

 

Támogatóink