Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Turul és Holló 2017

 Az interaktív, élménypedagógiát alkalmazó tevékenység sorozaton a 2016-2017-es tanévben 6 erdélyi megyéből, 51 iskolából összesen 4186 diák vett részt. Köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatását!

(2017-12-15)
..:: Programjaink

Állatok napja

Október 4.-én halt meg az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc, 1931 óta ezen a napon ünneplik világszerte az Állatok Világnapját.
Kalibáskőn az októberi hónap szinte teljes egészében erről szól, egymást követik az osztályok és óvodás csoportok, egyrészt azért, mert ez a nap a csíkszeredai kutyamenhely meglátogatásával kezdődik, másrészt azért, mert a nap során mindenki saját, hazavihető madáretetőt készít, amit otthon a kertben vagy a teraszon kiakaszthat és egész télen át gyönyörködhet az odajáró madárkákban.
Tanulságos és hasznos napot töltünk el, a kutyamenhelyen megtudjuk, hogy hova vezet az emberi felelőtlenség, mi lesz a menhelyen élő kutyák sorsa, mit jelent a keresztapaság. Kalibáskőn pedig arról szerzünk tudomást, hogy miért kell etetni télen a madarakat, melyik fajtának milyen táplálékra van szüksége és mekkora méretű, milyen alakú etetőre vagy odúra.
A program de.10 órától du.4 óráig tart.

 

Támogatóink