Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Turul és Holló - 2018

A projekt két párhuzamosan zajló interaktív történelmi foglalkozás sorozat Erdély 11 településén 36 magyarul is oktató iskoláiban és az erdei iskola kalibáskői telephelyén zajlott. A két történelmi program a Vándor magyar jurta és A budai napkirály. A tevékenységek célja: a népi-nemzeti érzés erősítése, hamis történelmi adatok és ismeretek kiigazítása, a lovagi erények megismerése és használata. A projektben résztvevők száma több  mint 4600 magyar ajkú diák volt. Elvárt eredmények :a résztvevőkben felébredjen a saját történelmünk ismerete iránti igénya, hamis történelmi ismeretek kiigazításra kerüljenek, létrejöjjön az a szemléletváltás szellemi és kulturális örökségeink iránt, amely hatására kialakul a magyar lélekhez méltó életvitel. A projekt fő Támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT és a Hargita Megyei Tanács. A támogatások eszközbeszerzés, terembér, a résztvevők utaztatása, a programvezetők szállása, népszerűsítés és nyomdaköltségek, más anyagbeszerzésekre hasznosult. A támogatásokat a gyerekek nevében is köszönjük!

(2018-11-15)
..:: Programjaink

Angol hétvége

Ára: 73,00 RON

Örömmel értesítünk, hogy a Kalibáskő Gyerekvilág Egyesület és ifj. Rigó Béla újra egy meglepetést készít nektek. Minden hónapban egy alkalommal részt vehettek Kalibáskőn egy varázslatos ANGOL hétvégén. Itt naponta 2 x 1,5 órában angol dalok, gitár, mondókák közmondások, versikék és jókedv segítségével nagyon sokat fejleszthetitek angol tudásotokat. Az ANGOL hétvége minden alkalommal szombat reggel 1o-től vasárnap du. 4-ig tart.

Még mi lesz a hétvégén?

Lesz íjazás, ostorozás, nagy kirándulás az erdőbe, finom reggeli, ebéd, uzsonna és vacsora, tábortűz, esti angol szertartás, játék, móka és kacagás. Mindennek az ára felbecsülhetetlen, de nektetk csak 5o lejbe kerül első alkalommal, 73 lejbe minden következő alkalmakkal. Mi tartozik ebbe bele? Napi három étkezés, napi 2x 1,5 órás angol foglalkozás, szállás, állandó felügyelet és foglalkozás.

Szeretettel várunk benneteket! Jelentkezzetek telefonon, e-mailon vagy egyenesen a honlapon. Töltsétek ki a jelentkezési űrlapot a regisztráció programjainkra címszó alatt.

K0vetkező találkozó időpontja május 14.-15.

Támogatóink