Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Turul és Holló - 2018

A projekt két párhuzamosan zajló interaktív történelmi foglalkozás sorozat Erdély 11 településén 36 magyarul is oktató iskoláiban és az erdei iskola kalibáskői telephelyén zajlott. A két történelmi program a Vándor magyar jurta és A budai napkirály. A tevékenységek célja: a népi-nemzeti érzés erősítése, hamis történelmi adatok és ismeretek kiigazítása, a lovagi erények megismerése és használata. A projektben résztvevők száma több  mint 4600 magyar ajkú diák volt. Elvárt eredmények :a résztvevőkben felébredjen a saját történelmünk ismerete iránti igénya, hamis történelmi ismeretek kiigazításra kerüljenek, létrejöjjön az a szemléletváltás szellemi és kulturális örökségeink iránt, amely hatására kialakul a magyar lélekhez méltó életvitel. A projekt fő Támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT és a Hargita Megyei Tanács. A támogatások eszközbeszerzés, terembér, a résztvevők utaztatása, a programvezetők szállása, népszerűsítés és nyomdaköltségek, más anyagbeszerzésekre hasznosult. A támogatásokat a gyerekek nevében is köszönjük!

(2018-11-15)
..:: Programjaink

Budapest gyerekszemmel / augusztus 1.- 8.

Ára: 50000FT + 400RON

1. Aug.1. - vasárnap – utazás
2. Aug.2. - hétfő
- De. állatkert
- Du. vagy este cirkusz
3. Aug.3. - kedd
- De. Mezőgazdasági múzeum: érdekességek a háziállatok kialakulásáról, különbség a vaddisznó és házi sertés gerincoszlopában. Látható az első magyarországi gőzgép, halászati és vadászati kiállítás – fegyvergyűjtemény, 2 vaddisznó, melyeket Ferencz József ejtett el, agancsukkal összeakadt és így elpusztult 2 szarvas, 3o1 kg-os barna medve. A pénztárnál játékos feladatlapok.
Az épületen megfigyelhető több stílus: roman, gótikus, barokk, reneszánsz, Róth Miksa üvegkészítő ablakai. Az udvaron Anonymus szobra.
- Du. Repülési és közlekedési múzeum: vitorlázók, repülők és űrhajó. Az a repülő, amivel IV. Károly, utolsó magyar király megkísérelt visszarepülni Magyarországra.
4. Aug.4. - szerda
- De. Szent István bazilika, Budavár
- Du. Margitsziget: zenélő kút, japán kert, víztorony és strandolás a Palatinusz strandfürdőn
5. Aug.5. - csütörtök
- De. Csodák palotája – a természet törvényei, a fizika csodái látványos, közérthető és átélhető módon. Interaktív kiállítás.
- Du. mozi v. előadás
6. Aug.6. - péntek
- De. Természettudományi múzeum, ahol a gyerekek nem passzív szemlélődők. 2oo5-ben elnyerte a családbarát múzeum címet. Látható 22 méteres, 2 tonnát nyomó bálnacsontváz, talpunk alatt áttetsző padló: megcsodáljuk a 12o négyzetméteres korallzátonyt . Noé bárkáját látjuk , mammutot, stb. Múzeumpedagógiai foglalkozáson veszünk részt.
- Du. Séta a Dunaparton
7. Aug. 7. -  Szombat
Strandolás Gyulán, éjszakázás Déván
8. Aug.8. -  Vasárnap
Déva vára, Vajdahunyad vára. Utazás haza

Támogatóink