Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Programjaink

Szakácskodunk! / július 17.-23.

Ára: 400 RON

Mi vagyunk a szakácsok!
Sütünk, főzünk, szorgoskodunk!

Természetes ételekkel tápláljuk kézműves pajtásainkat: kenyeret sütünk a kemencében, sajtot, túrót készítünk, ordát főzünk, túróspuliszkát parázsban és kürtőskalácsot, hogy megnyald a szád. Mindenzt vidáman, dúdolva, tréfálkozva, s ha kedvünk támad, kotnyeleskedünk a kézműves műhelyekben is.

Támogatóink