Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Tangazdaság családi vállalkozás a Kalibáskő Erdei Iskola keretében

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt

Pályázó: MELFA IMPEX Kft családi vállalkozás, Csíkszereda

Megítélt összeg: 4402480 HUF

A támogatással vásárolt eszközök:

  1. Mezőgazdasági eszközök: Traktor Kubota L4508D, 45LE, körkasza és kiskocka bálázó
  2. Infokommunikációs eszköz: hordozható számítógép-Dell Inspiron-5567

A fejlesztés célja:

  1. A tangazdaság vállalkozás fejlesztése, megszilárdítása, vonzóvá tétele (a munkatársak, régi és új ügyfelek, lehetséges ügyfelek számára), új termékek és munkahelyek létrehozása;
  2.  A célcsoport számára a szolgáltatásokkal megfelelő lehetőséget biztosítani az önfenntartás gyakorlására, megszeretésére.
  3. A megfelelő körülmények, helyszínek, eszközök, mesterek és szakemberek biztosítása a képzések lebonyolítására,
  4.  A fiatalok olyan készségeket, kompetenciákat sajátítsanak el, amelyek segítik felnőtté válásukat, szülőföldjükön a saját céljuknak és nemzetcsaládjuknak megfelelő életpályán való elindulását.

Futamidő: 2017

(2018-02-05)
..:: Pályázatok

Budai Napkirály 2018

Főtámogató: Communitas Alapítvány
Pályázó: Kalibáskő Gyermekvilág Egyesület
Megítélt összeg: 1500,0 RON
Futamidő: 2018 május 18. – 20.
A projektről: Célja a célcsoport érdeklődését egy életre hatóan felkelteni történelmük, kultúrájuk, a könyvből olvasás, történelemkutatás iránt. Az apostoli királyt övező elferdítések kutatása, azonosítása, kiigazítása hiteles források alapján. 2018 tavaszán zajló Mátyás király projektben 10 erdélyi iskola, 20 osztálya vett részt. A vetélkedőn 2 osztály, összesen 53 diák vett részt. A vetélkedőn Mátyás király életének eseményeit, történelmi jelentőségét a néphagyományban, az irodalomban és a művészetekben tovább élő alakjáról szóló ismereteket mérő feladatokat kaptak a versenyzők. Alkalmazott oktatás: drámapedagógia, magyarázat, szemléltetés.

Az erdei iskolában töltött napok a tanuláson kívül kikapcsolódást és felemelő élményt is nyújtottak, a résztvevők őszinte érdeklődést mutattak úgy a téma, mint az alkalmazott módszerek és játékok iránt. Azélménypedagógia megtette a hatását és eredményt hozott. A vetélkedő is kellemes hangulatban zajlott.

Támogatóink