Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Pályázatok

Budai Napkirály 2018

Főtámogató: Communitas Alapítvány
Pályázó: Kalibáskő Gyermekvilág Egyesület
Megítélt összeg: 1500,0 RON
Futamidő: 2018 május 18. – 20.
A projektről: Célja a célcsoport érdeklődését egy életre hatóan felkelteni történelmük, kultúrájuk, a könyvből olvasás, történelemkutatás iránt. Az apostoli királyt övező elferdítések kutatása, azonosítása, kiigazítása hiteles források alapján. 2018 tavaszán zajló Mátyás király projektben 10 erdélyi iskola, 20 osztálya vett részt. A vetélkedőn 2 osztály, összesen 53 diák vett részt. A vetélkedőn Mátyás király életének eseményeit, történelmi jelentőségét a néphagyományban, az irodalomban és a művészetekben tovább élő alakjáról szóló ismereteket mérő feladatokat kaptak a versenyzők. Alkalmazott oktatás: drámapedagógia, magyarázat, szemléltetés.

Az erdei iskolában töltött napok a tanuláson kívül kikapcsolódást és felemelő élményt is nyújtottak, a résztvevők őszinte érdeklődést mutattak úgy a téma, mint az alkalmazott módszerek és játékok iránt. Azélménypedagógia megtette a hatását és eredményt hozott. A vetélkedő is kellemes hangulatban zajlott.

Támogatóink