Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Pályázatok

Turul és Holló 2017

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT
Pályázó: Kalibáskő Gyermekvilág Egyesület
Megítélt összeg: 700000 HUF
Futamidő: 2017. Január 9. – december 22.
A projektről: Célja a népi-nemzeti érzés erősítése, hamis történelmi adatok és ismeretek kiigazítása.

A projekt két párhuzamosan zajló interaktív  történelmi foglalkozás sorozat, amely az élménypedagógia módszrét használja: a Vándor magyar jurta és A budai napkirály.

 A 2016-2017-es tanévben 6 erdélyi megyéből, 51 iskolából összesen 4186 diák vett részt.Pályáztató:
  Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT, Magyarország
  Bethlen Gábor Alapkezelő

Támogatóink