Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
A Kalibáskő Erdei Iskola, gyakorló kertjének fejlesztése 2017

A csíkpálfalvi  gyakorló kertet egy 50 nm korszerű vizesblokk építésével fejlesztjük, ami öltözőt, fiú-, lány mosdót, zuhanyzókat és eszköztárat tartalmaz.

A fejlesztést a BGA Alapkezelő ZRT támogatja 600000 HUF-al, amit építkezési anyagokra költöttünk.

Az építkezési munkálatokat önerőből valósítottuk meg.

Az munkálatokat saját és bérelt eszközökkel, célszerszámokkal végeztük.

(2017-11-21)
..:: Pályázatok

Kerek esztendő 2015

Kerek Esztendő 2015

Támogató: Communitas Alapítvány

Pályázó: Kalibáskő Gyermekvilág Egyesület

Megítélt összeg: 700,0 RON

Futamidő: 2015. Június  5. – 11.

A projektről:  célja megismertetni és megszerettetni a hagyományos életmódot, a természetes alapanyagokból készült egyszerű ételeket, a környezetkímélő és természetes anyagokból készült használati- és dísztárgyakat, az elkészítés módját és a használt szerszámokat, eszközöket.

A projekt 5 nap alatt végigkíséri „egy kerek esztendő” kiemelt eseményeit, ünnepeit a népi hagyomány tükrében. Kezdve a húsvéti ünnepkörrel, Szent György napján, Szent Márton napján, Luca napján keresztül, adventtel és a karácsonyi ünnepkörrel bezárólag. Teret kapnak a szokások, hiedelmek és babonák, de a hangsúly a kézműves foglalkozásokra kerül: tojásírás kesicével, a gyapjú feldolgozása, szőttesek és nemeztárgyak készítése, bútorfestés, fafaragás és fazekasság.  A programban helyet kapnak az ünnepekhez és évszakokhoz kapcsolódó hagyományos népi ételek.

A célok megvalósultak, a táborozás élményt és tapasztalatot nyújtott a 25 csíkszeredai gyereknek, erősítette identitástudatukat és segített az önállósulás, alkalmazkodás terén.

Támogatóink