Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Pályázatok

Új utak a kreativitásban - 2015

Támogató: Communitas Alapítvány
Pályázó: Kalibáskő Gyermekvilág Egyesület
Megítélt összeg: 700,0 RON
Futamidő: 2015-05-01
A projektről: Célja mentorok vezetésével, pedagógusok és diákok részvételével azonosítani azokat az új programelemeket és ezek alapján megalkotni olyan új erdei iskolás tevékenységeket, amelyek képesek a látogató gyerekek érdeklődését még jobban aktivizálni, képesek a képzelőerőt, a kreativitását, a természettudatukat erősebben felszítani, valamint a magyar nemzeti azonosságtudatukat erősíteni. Célcsoport: közvetlenül az erdei iskola 15 munkatársa (program-, tevékenység felelősei, pedagógusok, népi mesteremberek), 10 meghívott pedagógus közvetetten az erdei iskolát évente meglátogató kb. 5000 gyerek és tanár.

Tevékenységek: előadások, viták, értekezletek, az új erdei iskolás programok konkrét kidolgozása.

Támogatóink