Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
A Kalibáskő Erdei Iskola, gyakorló kertjének fejlesztése 2017

A csíkpálfalvi  gyakorló kertet egy 50 nm korszerű vizesblokk építésével fejlesztjük, ami öltözőt, fiú-, lány mosdót, zuhanyzókat és eszköztárat tartalmaz.

A fejlesztést a BGA Alapkezelő ZRT támogatja 600000 HUF-al, amit építkezési anyagokra költöttünk.

Az építkezési munkálatokat önerőből valósítottuk meg.

Az munkálatokat saját és bérelt eszközökkel, célszerszámokkal végeztük.

(2017-11-21)
..:: Pályázatok

Tücsök és hangya - 2014

Főtámogató: Communitas Alapítvány
Pályázó: Csipike Egyesület – óvodás csoport
Megítélt összeg: 700,0 RON
Futamidő: 2014. szeptember 24. – 30
A projektről: a MAGYAR NÉPMESE című mesetábor második szakasza az állatmeséket bemutató szakasz, aminek címe TÜCSÖK ÉS HANGYA (első szakasz a varázsmesékről szólt, egy évvel korábban zajlott). A program célja megismertetni és megszerettetni saját mesevilágunkat, a magyar népmesét, ezen keresztül elültetni a magyar lelkület szikráit, példaképeket mutatni a kicsinyeknek, kitartásra, bátorságra, az ész használatára és önzetlen segítőkészségre nevelni őket.
Az erdei iskola ruhatárából a hősök jelmezt választanak. A dramatizálás segít a memorizálásban, fokozza az átélést és fejleszti a beszédkészséget. Ezen játékos gyakorlatok során nő a gyerekek önbizalma, bátorsága.
A dramatizálás másik módja, a bábozás is napirendre kerül, ami több készséget fejlesztet. Kirándulások során begyűjtött terméseket és mindenféle bábkészítésre alkalmas darabot kombinálunk össze természetes anyagokkal, amilyen a gyapjú, kender, textil. Mindez megmozgatja fantáziájukat és kreativitásukat, fejleszteti a kézügyességet.
Mindennaposak a kirándulások, a kézműves tevékenységek és a játék, dramatizálás, mesehallgatás.
A kicsinyek amellett, hogy tele élménnyel tértnek haza, meg tudják nevezni az állatmese jellemzőit, fel tudják sorolni a megszemélyesített figurák jellemvonásait, viselkedési szokásait , meg tudják különböztetni az állatmesét a varázsmesétől és a többi mesétől , tudnak egyszerű, természetes anyagokból bábot készíteni.

Az utolsó szakasz megvalósítását jövőre tervezzük, ez a TRÉFÁS MESE.

Támogatóink