Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Tangazdaság családi vállalkozás a Kalibáskő Erdei Iskola keretében

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt

Pályázó: MELFA IMPEX Kft családi vállalkozás, Csíkszereda

Megítélt összeg: 4402480 HUF

A támogatással vásárolt eszközök:

  1. Mezőgazdasági eszközök: Traktor Kubota L4508D, 45LE, körkasza és kiskocka bálázó
  2. Infokommunikációs eszköz: hordozható számítógép-Dell Inspiron-5567

A fejlesztés célja:

  1. A tangazdaság vállalkozás fejlesztése, megszilárdítása, vonzóvá tétele (a munkatársak, régi és új ügyfelek, lehetséges ügyfelek számára), új termékek és munkahelyek létrehozása;
  2.  A célcsoport számára a szolgáltatásokkal megfelelő lehetőséget biztosítani az önfenntartás gyakorlására, megszeretésére.
  3. A megfelelő körülmények, helyszínek, eszközök, mesterek és szakemberek biztosítása a képzések lebonyolítására,
  4.  A fiatalok olyan készségeket, kompetenciákat sajátítsanak el, amelyek segítik felnőtté válásukat, szülőföldjükön a saját céljuknak és nemzetcsaládjuknak megfelelő életpályán való elindulását.

Futamidő: 2017

(2018-02-05)
..:: Pályázatok

Csíki festékesek világa 2014

Támogató: Csíkszereda Város Önkormányzata
Pályázó: Csipike Egyesület – óvodás csoport
Megítélt összeg: 800,0 RON
Futamidő: 2014. okt. 5 - 11
A projektről: Célja személyes tapasztalás útján szerzett tudás bővítése. A Csíki festékesek című projekt már negyedik éve kerül megszervezésre a Kalibáskő Erdei Iskolában. Minden évben sikert aratott az óvodáskorú gyermekek körében, akik szívvel-lélekkel vettek részt a legtöbb kézműves foglalkozáson. A szövés igazi nagy osztovátán olyan sikerélményhez juttatja a kicsiket, aminek megtapasztalása kihagyhatatlan.

A Csipike napköziben hagyománya van a kézimunkának. Szorgos kis kezecskék az év különböző ünnepeire készülve ugyanúgy, mint az évszakokhoz fűződő tevékenységek részeként naponta készítenek valami szépet, ötleteset, könnyen kivitelezhetőt, ezzel fejlesztve kézügyességüket, kreativitásukat és szépérzéküket.

A meleg októberi napokat azzal a céllal töltötte a 20 gyerek az erdei iskolában, hogy szőjenek-fonjanak, kipróbálják a kis kézi szövőket és az igazi osztovátát, hogy gyapjút fessenek, belekóstoljanak a motívumok és színek rejtelmes világába. Mindezt olyan élvezettel tesztték, hogy öröm velük együtt lenni.

Az egyhetes program során váltakoztak a kézműves foglalkozások a természetjárással. A kirándulások alkalmával olyan kőzeteket és növényeket ismerhettek meg, melyek természetes festékek alapanyagául szolgálnak.

 Célunk hagyományaink megismertetése és továbbörökítése mellett a környezetkímélő  életmód gyakorlatba ültetése oly módon, hogy az óvodás korú gyereknek érthető és követhető legyen.

A munka mellett bőven jut idő játékra és mókára, fogócskára és trambulinozásra, hiszen a kicsiknek elsősorban erre van szükségük.

Támogatóink