Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Pályázatok

Ábel öröksége 2014

Támogatók: Communitas Alapítvány és Csíkszereda Város Önkormányzata
Pályázó: Árvák Egyesülete
Megítélt összeg: 700,0 RON + 900,0 RON
Futamidő: 2014. aug.10. – 16.
A projektről: Célja felkelteni az érdeklődést a színház és az irodalom iránt és sikerélményben, kellemes élményben részesíteni a gyerekeket. Minden gyerek a színpadon kiélheti szereplési vágyát és megtanulja, hogy ne szégyellje önmagát adni, , nemcsak a színpadon, hanem az életben sem. Fejlődik, szépérzékük, szókincsük és kifejezésmódjuk. A játék mindehhez nagy segítség, kinyílnak, bátrabbá vállnak, formálódnak, színesebbé válik egyéniségük. Ábel egyénisége erősíti identitásukat, anyanyelvük szeretetét, humorérzéküket, kitartásukat.

Elsö nap: Ismerkedés csapatépítő játéksorozatban.
Tábornyitó, az együttélés szabályainak ismertetése.
Játékos gyakorlatok azoknak, akik tudnak kommunikálni és azoknak, akik nehezen tudnak.
Ábel egyénisége - csoportfoglalkozás
Második nap:
Játékos gyakorlatok, amelyek során a gyerekek közelebb kerülnek egymáshoz, átérzik a csapat, az együttalkotás gyönyörűségét. Szókincsgyarapító, helyes anyanyelv használatot és választékos kifejezésmódot fejlesztő gyakorlatok.
Harmadik nap: Önbizalmat növelő gyakorlatok, amelyek segítenek abban, hogy a gyerekek ne jőjjenek zavarba.
Nyelvhelyességi gyakorlatok, választékos kifejezésmód gyakorlása, eredetiség.
Csoportfoglalkozás
Negyedik nap: Játékos gyakorlatok, minek során kiderül, hogy mindenkiben ott szunnyad a végtelen Kreatívitás.
Játék, pantonim és mozgásművészet.
Csoportfoglalkozás
Ötödik nap: Improvizáció és önálló jelenettervezés, humorérzék fejlesztése. Gesztusok, mozdulatok használata kifejező módon., színpadi mozgás, testbeszéd, mimika, gesztikulálás.
Hatodik nap: Kiejtés, improvizáció és hangtechnika, önmegvalósítás, konfliktushelyzet felismerése és megoldási kísérletei, ritmus, koordináció, személyiségfejlesztő és relaxációs gyakorlatok.
Csoportfoglalkozás
Hetedik nap: Előadás a szülőknek. Táborbontás.

Támogatóink