Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Pályázatok

Rendhagyó történelem 2014


Támogató: Csíkszereda Polgármesteri Hivatala
Pályázó: Kalibáskő Gyermekvilág Egyesület
Megítélt összeg: 2000,0 RON
Futamidő: 2014. Május 1. – június 1.
A projektről: célja kiegészíteni, színessé és kézzelfoghatóvá tenni a pedagógusok munkáját. A negyedikeseket szólítottuk meg, hiszen ők azok, akik első lépéseiket teszik a történelem útvesztőjében. Kedvcsinálónak szántuk a történelem tanulásához, érdeklődésüket akartuk felkelteni elődeink életmódja és a jeles történelmi személyiségek és események iránt.
A célok megvalósultak, a programok élményt és tapasztalatot nyújtottak a 100 csíkszeredai gyereknek, erősítették identitástudatukat és hozzájárultak tudásuk és általános műveltségük bővítéséhez.

Támogatóink