Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Turul és Holló - 2018

A projekt két párhuzamosan zajló interaktív történelmi foglalkozás sorozat Erdély 11 településén 36 magyarul is oktató iskoláiban és az erdei iskola kalibáskői telephelyén zajlott. A két történelmi program a Vándor magyar jurta és A budai napkirály. A tevékenységek célja: a népi-nemzeti érzés erősítése, hamis történelmi adatok és ismeretek kiigazítása, a lovagi erények megismerése és használata. A projektben résztvevők száma több  mint 4600 magyar ajkú diák volt. Elvárt eredmények :a résztvevőkben felébredjen a saját történelmünk ismerete iránti igénya, hamis történelmi ismeretek kiigazításra kerüljenek, létrejöjjön az a szemléletváltás szellemi és kulturális örökségeink iránt, amely hatására kialakul a magyar lélekhez méltó életvitel. A projekt fő Támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT és a Hargita Megyei Tanács. A támogatások eszközbeszerzés, terembér, a résztvevők utaztatása, a programvezetők szállása, népszerűsítés és nyomdaköltségek, más anyagbeszerzésekre hasznosult. A támogatásokat a gyerekek nevében is köszönjük!

(2018-11-15)
..:: Pályázatok

Rendhagyó történelem 2014


Támogató: Csíkszereda Polgármesteri Hivatala
Pályázó: Kalibáskő Gyermekvilág Egyesület
Megítélt összeg: 2000,0 RON
Futamidő: 2014. Május 1. – június 1.
A projektről: célja kiegészíteni, színessé és kézzelfoghatóvá tenni a pedagógusok munkáját. A negyedikeseket szólítottuk meg, hiszen ők azok, akik első lépéseiket teszik a történelem útvesztőjében. Kedvcsinálónak szántuk a történelem tanulásához, érdeklődésüket akartuk felkelteni elődeink életmódja és a jeles történelmi személyiségek és események iránt.
A célok megvalósultak, a programok élményt és tapasztalatot nyújtottak a 100 csíkszeredai gyereknek, erősítették identitástudatukat és hozzájárultak tudásuk és általános műveltségük bővítéséhez.

Támogatóink