Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Turul és Holló 2017

 Az interaktív, élménypedagógiát alkalmazó tevékenység sorozaton a 2016-2017-es tanévben 6 erdélyi megyéből, 51 iskolából összesen 4186 diák vett részt. Köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatását!

(2017-12-15)
..:: Pályázatok

Húsvéti ünnepkör Árvák egyesülete 2014.

Támogatók: Csíkszereda Város Önkormányzata és Communitas Alapítvány
Pályázó: Árvák Egyesülete – állami gondozásban élő gyerekek
Megítélt összeg: összesen 1700,0 ron
Futamidő: 2014 ápr. 17. – 20.
A projektről: célja a gyerekek kézügyességének, szépérzékének, igényességének kialakítása és sikerélményhez, kellemes közösségi élményhez való juttatása. A program kitér a húsvéti ünnepekhez tartozó népszokások bemutatására, a hagyományos népi játékoktól a hagyományos húsvéti ételekig. Hangsúlyt fektet a kézműves foglalkozásokra, mindenekelőtt a tojásfestő, tojásíró, tojásfaragó módszerekre, ezzel ösztönözve a jelenlévőket arra, hogy az elkövetkező években és felnőtt korukban is ápolják és alkalmazzák a hagyományokat.
A program bemutatta az ünnepkör mindkét arcát: a) húsvét a keresztény vallásban, b) húsvét – tavaszváró ünnep. A mindennapos kirándulások során a résztvevő gyerekek megfigyelték a tavasz kibontakozását a természetben, megtanulták a környéken élő tavaszi virágok nevét. A közeli esztena meglátogatása során pedig bárányt, csibét, kis récét, borjút ismerhettek meg.
A táborozást és a vele járó közös étkezéseket, közös alvást és kellemes sétákat a gyerekek élvezték, munkájuk során sikerélményhez jutottak, tudásban és tapasztalatban gazdagodtak.

Támogatóink