Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Tangazdaság családi vállalkozás a Kalibáskő Erdei Iskola keretében

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt

Pályázó: MELFA IMPEX Kft családi vállalkozás, Csíkszereda

Megítélt összeg: 4402480 HUF

A támogatással vásárolt eszközök:

  1. Mezőgazdasági eszközök: Traktor Kubota L4508D, 45LE, körkasza és kiskocka bálázó
  2. Infokommunikációs eszköz: hordozható számítógép-Dell Inspiron-5567

A fejlesztés célja:

  1. A tangazdaság vállalkozás fejlesztése, megszilárdítása, vonzóvá tétele (a munkatársak, régi és új ügyfelek, lehetséges ügyfelek számára), új termékek és munkahelyek létrehozása;
  2.  A célcsoport számára a szolgáltatásokkal megfelelő lehetőséget biztosítani az önfenntartás gyakorlására, megszeretésére.
  3. A megfelelő körülmények, helyszínek, eszközök, mesterek és szakemberek biztosítása a képzések lebonyolítására,
  4.  A fiatalok olyan készségeket, kompetenciákat sajátítsanak el, amelyek segítik felnőtté válásukat, szülőföldjükön a saját céljuknak és nemzetcsaládjuknak megfelelő életpályán való elindulását.

Futamidő: 2017

(2018-02-05)
..:: Pályázatok

Kék - zöld olimpia 2012


Kék-zöld olimpia
Pályázó: Napocska Egyesület
Támogató: Hargita Megye Tanácsa
Megítélt összeg: 1500,0 RON
Futamidő: 2012 október 15.-16.
A projektről:
Kék-zöld olimpia, avagy "Tanuljunk meg együtt élni a Földön", első napja lesz az ismeretszerzés napja. A 90 kis óvodás a “zöld tanteremben” fogja megismerni a vizet, talajt és levegőt és ezek élővilágát. Ebben a korban minden tapasztalásra épül, ezért fontosnak tartjuk, hogy tappintassal és szaglással is gyarapíthatják ismereteiket kint a természetben. A projekt nem csak az ember és természetes környezete közti egyensúlyra fektet hangsúlyt, hanem belekóstoltat az ember-ember közti kapcsolatok kérdéseibe is, illetve felhívja a figyelmet az óvodástársak közötti különbségekre és útmutatást nyújt a másságok elfogadására.
Második nap lesz a válaszkeresés, a vetélkedő napja. Mit tartunk a Föld értékeinek? Ezek miért értékek? a Földön mi az ami nincs megfelelően értékelve? - egyrészt, másrészt az emberi kapcsolatok: ki mit tart emberi értéknek? Miért vannak szerinted a háborúk? Hogyan választasz barátot? Mikor fogadod el a barátodtól a kritikát? Mi a kritika és a vádaskodás között a különbség? Mit értesz ellenség alatt?
A projekt a megújuló energia kérdését is igyekszik megvitatni olyan szinten, hogy felkeltse az érdeklődését az óvodás gyerekeknek.
A vetélkedő szervezői figyelemben veszik, hogy minden résztvevőnek és csoportnak az esemény pozitív élményt nyújtson, a másokat megalázó, lenéző, kigúnyoló esetek ne fordulhassanak elő.

Beszámoló:

Három az Isten igaza – mondja a közmomdás. Az időjárás miatt csak harmadik nekifutásra sikerült a Kék-zöld olimpia című projektet véghez vinni október 15. – 16.-án a Kalibáskő Erdei Iskolában.
Kék-zöld olimpia, avagy "Tanuljunk meg együtt élni a Földön", első napja volt az ismeretszerzés napja. A “zöld tanteremben” ismerkedtek a kicsinyekkel az elemekkel: a vizzel, talajjal és levegővel és ezek élővilágával. Ebben a korban minden tapasztalásra épül, ezért fontosnak tartjuk, hogy tappintassal és szaglással is gyarapíthatják ismereteiket kint a természetben. A projekt amellett, hogy az ember és természetes környezete közti egyensúlyra fektet hangsúlyt, belekóstoltat az ember-ember közti kapcsolatok kérdéseibe is, illetve felhívja a figyelmet az óvodástársak közti különbségekre és útmutatást nyújt a másságok elfogadására.
Második nap volt a válaszkeresés, a vetélkedő napja. Mit tartunk a Föld értékeinek? Ezek miért értékek? a Földön mi az ami nincs megfelelően értékelve? - egyrészt, másrészt az emberi kapcsolatok : ki mit tart emberi értéknek? Miért vannak háborúk? Hogyan választasz barátot? Mikor fogadod el a barátodtól a kritikát? Mi a kritika és a vádaskodás között a különbség? Mit értesz ellenség alatt?
A projekt a megújuló energia kérdését is igyekszik megvitatni olyan szinten, hogy felkeltse az érdeklődését az óvodás gyerekeknek.
A vetélkedő szervezői figyelembe vették, hogy minden résztvevőnek és csoportnak az esemény pozitív élményt nyújtson, a másokat megalázó, lenéző, kigúnyoló esetek ne fordulhassanak elő. Minden csoport “jelesre vizsázott”, figyelemre méltó a kisgyerekek egyszerű látásmódja. Nekünk is, akik minden nap velük dolgozunk , kellemes meglepetéseket szereztek kijelentéseikkel és kérdéseikkel. A táborozás nagyszerű alkalmat nyújtott önmaguk kiptóbálására új környezetben, szokatlan helyzetekben és olyan megfigyelések elvégzésére, ami gyarapodásukat szolgálja.

Támogatóink