Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Huszár ruha

Hargita Megye támogatásával a Kalibáskő Erdei Iskola új ruhával gazdagodott, egy 11. huszárezredbeli legénységi ruhával.

 Az erdei iskolában alkalmazott élménypedagógiai módszer, ami nagyszerűen bevált az iskolai tananyag kiegészítéseként, látványosságával és kézzelfoghatóságával olyan élményt nyújt a tanulásban és rögzítésben, ami egyrészt felejthetetlen, másrészt meghatározó az irodalom és történelem megszerettetésében, jobban felkelti a fiatalok figyelmét és érdeklődését, további tanulásra, kutatásra serkenti őket és mélyíti a hovatartozás gyökereit.

Az 1848-49-es szabadságharc körülményeit és eseményeit ismertető „játék” a huszár ruhával élethűbbé és felejthetetlenebbé válik, olyan történelmi-kulturális időutazásban részesíti a gyerekeket, aminek eredményeként a közösség összeszedettebb, együttműködőbb, gördülékenyebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

(2018-08-20)
..:: Pályázatok

Természetbuvár tábor a Hargitán- 2008



Egyesületünk nincs fél éves mikor a Hargita Megyei Tanács 2008 as ifjúsági tevékenységeket támogató programja keretén belül, pályázati kiíráson vesz részt és sikeresen ennek segítségével rendezzük meg első több napos táborunkat Kalibáskőn 25 Hargita megyei kisgyerek részvételével.

A gyerekek testi lelki épségéért egyesületünk valamint partnereink munka társai vállalták a felelősséget.

A hét kalandokkal teli napokon 25 kisgyerek bicajozott és tanulta a vadonban való viselkedést, az erdő egyensúlya, humán hatások az élő világra, hulladék problémák, természeti élő helyek egyensúlyát oly módon, hogy az nem tanulásnak tűnt de annál inkább szórakozással egybevetett csapat építésnek.



Megtanulták a csapat fontosságát, a vadonban, az összetartozás, az egymásra utalás és kölcsönös segítség nyújtás fontosságát, ami elsődleges kritérium egy vadonban töltött expedíció számára.



Oktatóik és nevelőik a Hargitai Hegyimentök Csíkszereda i csapat tagjai, a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség munkatársai voltak, akik maguk is megélik mindennapi munkájukban a tanítottak igazságait.

Volt mikor nehezen értettük meg a gyengéket, aztán jól jött mikor minket is megértettek és segítettek.

Ilyen és hasonló helyzetek alakultak ki a csapat kialakulása folyamatában.

Egy csapat nehezen alakul ki, viszont ha megtörtént életre szóló élményeket élhetünk meg és barátságok kötődhetnek.



Baleset mentesen végződtek a kalanddal teli napok és mindenki feltöltődve és egészségesen tért vissza szerettei közé.

Úgy váltunk el , hogy még találkozunk hasonló táborokba, kalandozásokon.



Pályáztató:
  Hargita Megye Tanácsa



Támogató:
  Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség
  Lövéte Közbirtokossága
  Serv Mont Har, Csíkszereda /Csíki Hegyimentő Csapat/

Támogatóink