Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
Turul és Holló - 2018

A projekt két párhuzamosan zajló interaktív történelmi foglalkozás sorozat Erdély 11 településén 36 magyarul is oktató iskoláiban és az erdei iskola kalibáskői telephelyén zajlott. A két történelmi program a Vándor magyar jurta és A budai napkirály. A tevékenységek célja: a népi-nemzeti érzés erősítése, hamis történelmi adatok és ismeretek kiigazítása, a lovagi erények megismerése és használata. A projektben résztvevők száma több  mint 4600 magyar ajkú diák volt. Elvárt eredmények :a résztvevőkben felébredjen a saját történelmünk ismerete iránti igénya, hamis történelmi ismeretek kiigazításra kerüljenek, létrejöjjön az a szemléletváltás szellemi és kulturális örökségeink iránt, amely hatására kialakul a magyar lélekhez méltó életvitel. A projekt fő Támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT és a Hargita Megyei Tanács. A támogatások eszközbeszerzés, terembér, a résztvevők utaztatása, a programvezetők szállása, népszerűsítés és nyomdaköltségek, más anyagbeszerzésekre hasznosult. A támogatásokat a gyerekek nevében is köszönjük!

(2018-11-15)

Magunkról

Kovács Ildikó a vállalkozás lelke és motorja, magyartanár, ötletgazda, szervező, képzésvezető, értékesítő, kapcsolattartó, pénzügyi felelős

 

 

 

 

Ferencz Csobod geográfus, ügyvezető. Közegészségügyi felelős, beszerző

 

 

 

 

 

 

Westhout Noémi angol nyelv és tornatanár, közösségépítő mester

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ferencz Kenéz informatika, honlap működtetése

 

 

 

 

 

 

 

Ferencz Lehel építész: tűzvédelmi felelős, képzésvezető, értékesítő, építések, géppark működtetése

Pápai Erdélyi Noémi építész: tervezések, képzésvezető, engedélyek ügyintézése

 

 

Ferencz Ond szakács, képzésvezető, higiéniafelelős

 

 

 

 

 

Ferencz Levente környezetmérnök, vegyes gazdálkodó, pályázati ügyintéző, Gyakorlókert gondnok, képzésvezető, környezetvédelmi felelős.

Támogatóink